Kamp 2021 – Dag 7

Een patent op amusement sinds 1930!

Kamp 2021 – Dag 7

Kabouters

Vandaag kregen we twee nieuwe leiders, stagairs zowaar, Gaëtan en Luka vergezelden ons op deze wisselvallige dag. We startten zoals gewoonlijk met een stuutje en wat melk. Omdat sommige kabouters nog wat moe waren van de voorbije dagen namen we het wat rustig. We testten de knappe koppen van de kabouters met een toffe quiz. Een afwisseling van denkvragen en fotorondes zorgde voor een competitieve en plezante voormiddag. In de namiddag speelden we ons eerste themaspel. Hades zond monsters vanuit de onderwereld richting de Olympusberg, de kabouters moesten de goden helpen door troepen en boobytraps op de berg te plaatsen om zo de monsters te verslaan. Zelfs het aller moeilijkste monster was geen probleem voor de kabs. ’s Avonds sloten we de dag af met een kleine fuif. We speelden wat spelletjes en de kabouters kregen voor één keer wat snoepjes. Moe en voldaan kropen ze in hun bedje om morgen weer fris klaar te staan voor nog een dag plezier.

Groetjes en tot morgen, de kabouterleiding

Jongknapen

Tijdens de start van dag 7 stonden onze jongknapen voor een verrassing, ze hadden namelijk 2 nieuwe leiders, Xandres en Victor. De dag begon rustig met het boetseren van enkele mooie en originele beeldjes die later nog geschilderd en beoordeeld zullen worden. Nadat we de vuile tafels afgekuist hadden was het tijd voor het middagmaal, puree met gehaktballen in tomatensaus. Het eten lieten we zakken door enkele kaartjes naar het thuisfront te schrijven om te laten weten hoe tof het hier wel is in Sint-Truiden. Toen er genoeg gerust was geweest werd het tijd om de wereld te veroveren met Risk, na een spannende finaleopdracht won team blauw en werd er genoten van lekkere giraffennek met gefrituurd bolletjes. De laatste 30 minuten van onze film waar we gisteren aan begonnen waren met kijken werden bekeken. Hierna was het tijd voor onze gedurfde tocht in het bos en was het tijd om ons te wassen en in ons warm kaf te kuipen om ons voor te bereiden voor de laatste dag van leider Sander.

Knapen

We zijn de dag gestart met een lekker ontbijt, namelijk stierenstutten. Hierna keken we naar het toneeltje en konden we beginnen aan ons spel. We speelden mastermind maar dan in het groot. Het was zeer spannend maar uiteindelijk won Sébastiaan. In de namiddag stond er een kompastocht op de planning. Voor velen was dit de eerste keer en het ging dan ook niet van een leien dakje. Er werd wat verkeerd gelopen maat uiteindelijk slaagden de knapen er toch in om de kampplaats terug te bereiken. Dan was het alweer tijd voor het avondeten, lekkere giraffennek met gefrituurd bolletjes. In de avond namen we nog eens een douche en sloten we de dag af met een quiz. Hierbij wil ik toch even credits geven aan Mathias omdat hij zich enorm heeft ingezet ook al leidde dit niet tot de overwinning. Tot morgen!

Hernieuwers

Vandaag hadden onze leden een dag stage om zich zo voor te bereiden voor volgend jaar. Hun relaas vind je dan ook in de verslagjes van volgende bans:

  • Kabouters: Gaëtan en Luka
  • Pagadders: Tibe en Baptiste
  • Jongknapen: Xandres en Victor

Wat de leiders ondertussen deden? We deden een van de vele karweitjes die hier nog moest gebeuren. Morgen staan we terug paraat met onze eigen spelletjes.

A demain!

De hernieuwerleiding