Leeftijden

Een patent op amusement sinds 1930!

dwerjes

Dwergjes

3e kleuter

Onze allerjongste leeftijdsgroep, want een dwergje is nog net iets kleiner dan een kabouter. Samen met behulpzame leiders kunnen de dwergjes proeven van de eerste stapjes in het jeugdbewegingsleven. In een kleine groep kunnen ze samen ontdekken wat ze al reeds allemaal kunnen en vooral veel plezier maken.


kabouters

Kabouters

1e en 2e leerjaar

De 2e jongste leden van onze jeugdbeweging noemen kabouters. KSA betekent voor hen spelen, spelen en nog eens spelen. Ze kunnen zich op elke activiteit verwonderen over de nieuwe ervaringen die ze opdoen. Hun levendige fantasie zorgt ervoor dat ze op reis kunnen naar eender waar, met eender wie, om eender welk probleem op te lossen. Leiders zijn tijdens die reizen hun troost en toeverlaat.


pagadders

Pagadders

3e en 4e leerjaar

De pagadders zitten halfweg hun carrière op de lagere school en zijn niet langer de jongste leden van KSA. Het is een enthousiaste bende die geregeld al echt samen kan spelen. De spelletjes worden al wat complexer. Lang stilzitten is niet aan hen besteed, in onze jeugdbeweging kunnen ze bewegen en van alles uitproberen wat thuis niet kan.


Jongknapen

5e en 6e leerjaar

De jongknapen vinden in KSA vooral actie en spanning. Ze mogen zelf al eens het initiatief nemen om de activiteiten wat op te vullen, al houdt de leiding steeds een oogje in het zeil. Ze zijn de waaghalzen van KSA die graag in competitie treden met elkaar. In de jeugdbeweging mogen ze echt bij de groep horen en nieuwe vrienden leren kennen.


Knapen

1e en 2e middelbaar

De leden van 12 tot 14 jaar heten in KSA de knapen. Ze zijn stilaan ‘groot’ geworden en mogen de echte wereld gaan verkennen. Ze gebruiken de vrijheid die ze genieten als pubers om op avontuur te trekken. Ook in KSA kunnen ze met vanalles gaan experimenteren. Die groep avonturiers is al redelijk zelfstandig geworden in al wat ze doen. De activiteiten worden al heel wat avontuurlijker en de vriendengroep heel wat hechter.


jonghernieuwers

Jonghernieuwers

3e en 4e middelbaar

KSA wordt voor de jonghernieuwers een ontmoetingsplaats met vrienden. Ze willen soms eens stilzitten om wat gezellig te babbelen, maar trekken er even graag samen op uit om de meest uiteenlopende stunts te beleven. De leiders zetten activiteiten op die een uitdaging vormen voor de leden en hen uitnodigen om samen te werken om hun doel te bereiken. Er wordt al heel wat verantwoordelijkheid doorgespeeld naar de leden en de groep mag geregeld zelf één en ander organiseren. In KSA mogen ze zichzelf zijn, los van de doordeweekse verplichtingen en verwachtingen.


Hernieuwers

5e middelbaar

In het hernieuwer-jaar maken leden de overstap van lid naar leiding. In dit jaar wordt er voor de hernieuwers een gezonde mix van toffe en uitdagende activiteiten gecombineerd met een goede voorbereiding op het “leider-zijn”. Zo moeten ze zelf al eens leiding geven, gaan ze mee op cursus, maar blijven ze vooral nog kind en doen vele activiteiten. De activiteiten zijn heel uitdagend en zorgen voor een uniek groepsgevoel.