Kamp 4 augustus

Een patent op amusement sinds 1930!

Kamp 4 augustus

Dwergen

Na een goede nachtrust begonnen we de dag met een stevig ontbijt van boterhammen met choco en hagelslag, een klassieker waar je nooit de mist mee ingaat. We waren allemaal vol energie en klaar voor een nieuwe dag vol avontuur.

In de voormiddag was het onze taak om de Galliërs te helpen hun dorpje te beschermen. We stonden zij aan zij met Asterix en Obelix en voerden allerlei missies uit om de Romeinen op afstand te houden.

Tijdens de middag werden we verrast met jambalaya, een onbekende maar heerlijke maaltijd voor de meeste dwergen. Het viel dan ook zeer goed in de smaak, en we genoten samen van deze smakelijke lunch.

In de namiddag transformeerden de dwergen zich tot ware militairen tijdens de paracommando-training die we de afgelopen dagen hadden voorbereid. Ze toonden hun moed en vastberadenheid in allerlei uitdagende opdrachten waar Odile de bovenhand haalde.

’s Avonds werden we verwend met een heerlijke maaltijd van stoofvlees en gebakken aardappelen, zodat we genoeg kracht hadden voor de avondactiviteit. Samen met de kabouters gingen we op fakkeltocht, waar onze leider Monty even de groep tot stilstand bracht om een spannend verhaaltje te vertellen.

Na deze enerverende dag sloten we af met een bekertje toverdrank en maakten we ons klaar voor een welverdiende rust in ons bedje. We kijken uit naar morgen en alle nieuwe avonturen die ons te wachten staan!

Welterusten en tot morgen!

Kabouters

Vanochtend begonnen we de dag met een stevig ontbijt: een lekker stuutje met choco. Daarna stond er een coact op het programma met de jongere ban, namelijk de dwergjes. Onze dappere kabouters en dwergen werden gevraagd om het Gallische dorpje te helpen. Om dit te bereiken, moesten ze verschillende opdrachten uitvoeren in het naburige Gallische dorpje, en bovendien de toverdrank van de Romeinen stelen zonder zelf nat te worden. Alsof dat nog niet genoeg was, dook er ook een bandiet op die niet per se wilde helpen. Gelukkig was er voldoende inzet en teamgeest, waardoor we sterker waren dan de Romeinen en het Gallische dorpje veilig bleef.

Tijdens de middag verrasten de koks ons met een smakelijke jambalaya. Na de lunch begonnen we aan het eerste deel van onze speciale 10-kamp. Het was een uitdagende en leuke ervaring voor alle kabouters. Hierna werkten we verder aan ons boskamp. We waren druk bezig en hadden een heerlijke beloning in het vooruitzicht: stoofvlees met een lekker patatje en een portie boontjes.

’s Avonds genoten we van een boeiende voorstelling waarin de acteer skills van Asterix en Obelix de hoofdrol speelden. Het was een waar spektakel dat ons allemaal deed lachen en plezier deed beleven.

Als afsluiting van deze enerverende dag maakten we ons klaar voor een spannende fakkeltocht door het donkere bos. Helaas was Fakke, onze vaste fakkelvriend, er niet bij, maar desondanks maakten we er een sfeervolle en gezellige tocht van.

Na al deze avonturen waren onze gastjes al snel in dromertjesland beland. Morgen wacht er weer een nieuwe dag vol uitdagingen en plezier. We kijken er alvast naar uit!

Met vriendelijke groeten,

De kaps

Pagadders

We begonnen de dag met een smakelijke boterham met choco om vol energie aan de dag te beginnen. Daarna stond er een spannend spel op het programma waarbij de pagadders in de rol van dappere Galliërs de ingrediënten voor de druïdedrank moesten verzamelen. Ze deden dit door van elke soort ingrediënt ten minste 4 dezelfde stukken te bemachtigen (kwartetten). Hoewel alle pagadders hun uiterste best deden, slaagde de Noorse Barbaar leider Ruben als enige erin om alle ingrediënten te verzamelen. Wat een prestatie 😉!

Na een verfrissend middagdutje en een heerlijke maaltijd jambalaya gingen we opnieuw van start. Dit keer stonden de pagadders voor de belangrijke taak om de Romeinen tegen te houden en zo te vermijden dat de rest van de wereld ook in hun handen viel. Door verschillende opdrachten uit te voeren en vervolgens een spel à la Risk te spelen, heroverden ze bezette gebieden. De pagadders zetten al hun strategisch tactiek in om de Romeinse overheersing een halt toe te roepen. Tussendoor genoten we ook nog van het ware speelpleinparadijs vlak naast onze verblijfplaats. Wat een plezier en avontuur!

In de avond namen de pagadders deel aan de enige echte “Klein Grote Pagadderquiz”, waar ze hun IQ op de proef stelden. Ze toonden zich als ware aardrijkskundefanaten, gamers, muziekliefhebbers en raadseloplossers.

Tot morgen!

De pagadders

Jongknapen

Beste ouders

Wat een opwindende dag hebben we achter de rug! Ochtend: De ochtend begon met een smakelijk en energierijk ontbijt van stuutjes met choco, waardoor de kinderen klaar waren om de dag vol enthousiasme te beginnen. Vervolgens begonnen we ons naar het avontuurlijke bos verderop, waar een interactief paintball-spel met waterpistolen op het programma stond. De kinderen werden in teams verdeeld en stortten zich in een opwindende strijd om elkaars vlag te veroveren. Dit bracht niet alleen strategische denkers naar voren, maar ook teamspelers die zich samen door diverse minigames werken. Middag: Na een opwindende ochtend was het tijd om bij te tanken met een voedzame lunch bestaande uit hartverwarmende groentesoep en smaakvolle jambalaya. De kinderen genoten niet alleen van het eten. Na een welverdiende rustperiode begonnen aan het grote stadsspel, dat een ware uitdaging vormde voor hun vaardigheden en teamwork. Opdrachten verkregen om hun sociale kant te laten zien, terwijl ze punten verdienden en hun grenzen verlegden. Avond: De avond bracht een heerlijk gemengd diner met smaakvol stoofvlees, gebakken patatjes en een overvloed aan groenten. Na deze heerlijke maaltijd volgde een gloednieuw avontuur in de vorm van een dubbelsteenspel. Door middel van minigames en een klein beetje geluk treden de kinderen op om het bord te veroveren. Hun gelach en opwinding vulden de lucht terwijl ze genoten van de uitdagingen en de kans om als winnaar uit de bus te komen. uiteindelijk keerden ze, vermoeid maar voldaan, terug naar hun slaapkamer na een verfrissende beker fristi.

Knapen

Hallo

Vandaag wandelden de knapen de tweede dag van hun tweedaagse. Deze verliep vlot buiten 1 CP met de befaamde vissengraat waar ze heel wat tijd verloren. Hierdoor kwamen ze wat later toe op de avond. Na een welverdiend bord stoofvlees en het opzetten van de tenten kropen we het bed in voor onze welverdiende rust. Deze zal deugd doen.

Tot morgen