Kamp 2020 – Dag 9

Een patent op amusement sinds 1930!

Kamp 2020 – Dag 9

Kabouters

De warmste 8 augustus ooit werd ingezet met een welgesmaakt uitgebreid ontbijt, bereid door onze geliefde koks. Na het toneeltje waarin nog eens goed gestreden werd, zijn we begonnen met onze schilden te knutselen en versieren. Hierin zaten enkele mooie exemplaren, na het schilderen werd er een Chinese Muur gebouwd met Legoblokjes. Voordat we begonnen aan onze waterspelletjes met de andere ban van bubbel 1, werd er eerst lustig gesmuld van de WAP (worst, appelmoes en patatten), tijdens de platte rust werd er wat uitgerust en de zwemkledij werd aangetrokken. Na het insmeren werd er gesleerd over onze doek met bruine zeep, beter bekend als basjesleiren in de KSA. Ook werden er enkele honderden waterballonen gesmeten naar de leden en leiders van bubbel 1. Tussendoor werden we getrakteerd op lekkere waterijsjes. Na talrijke waterspelletjes kropen de kabouters in de douche en werden ze gecontroleerd op teken. Iedereen werd grondig gewassen zodat we snel stonden voor de avond. We gingen namelijk naar Las Vegas om een casino te bezoeken. Na enkele gezelschapspelletjes sloten we de dag af met chocomelk. Slaapwel.
Met vriendelijke groeten
De kabouterleiding

Pagadders

Vandaag was het een speciaal opstaan, want de koks verblindden onze ogen met een uitgebreid ontbijt. Er was voor iedereen wat wils: vele soorten koeken, hardgekookte eieren, ontbijtgranen, fruitsap,…
Met een gevulde maag keken we vol spanning naar het toneeltje. Daarna speelden we de bosquiz, die gedomineerd werd door groep 1. Uiteindelijk wonnen ze, mede door het enthousiasme van Rune, met 118 punten. Dat was 44 punten meer dan groep 2!
’s Middags vulden we onze buikjes met WAP, waarna de platte rust inging. We trokken onze zwembroeken aan en compenseerden het warme weer met wat verfrissing. Op de ‘sleirboane’ toonden we elkaar onze beste tricks. Zeker Levi raakte zeer ver. Om 4 uur werden we verwend met een ijsje, dat dubbel zo goed smaakte omwille van de hitte.
Het ijsje liet ons de zon vergeten en we zochten napoleons, met behulp van water en bloem. We sloten de middag af met een waterballongevecht. Kobe ving er best wel wat op.
’s Avonds aten we beenhesp met krielaardappelen. We sloten de dag af met een aflevering van FC de Kampioenen. Lachen ontbrak alleszins niet! Vroeg in ons bed zal ons zeker niet slecht doen.
SLAAPWEL!

Jongknapen

Alweer het warme muffe weer als we opstonden. Het belooft een lastige dag te worden. Na onze maagjes gevuld te hebben met en uitgebreid ontbijt, speelden opnieuw Avatar maar dan wat anders. We gingen alle contintenten heroveren van de Fire Lord Ozai, om er achteraf van te winnen. Wat hebben we dat goed gedaan! Er is terug balans in de wereld.
In de namiddag speelden we Kubb/Zeelsag/Waterballonen in één. Gelukkig van de waterballonen want het was snikheet. Alhoewel het spel meer verschoof naar een waterballonen gevecht, was leute troef!
Dag dag eindigden we met de Champions League. Dit was wel moeilijk want internet in een bos is er niet echt, dus speelden we maar eerst een spelletje Temple Run, laat ons zeggen Bunny Hop maar dan in het echt.
Jammer genoeg komt er aan elk verhaal een eind, en keren we overmorgen al terug naar huis. Maar dat laat ons zniet om de laatste dag episch te maken.
Ziezo het laatste verslag van de jongknapen. We zien jullie thuis wel weer.
Yowwww

Knapen

Slaapwel iedereen!
De Knapen gingen vandaag later gaan slapen omdat ze nog even naar de voetbal gingen kijken. Daarvoor speelden ze panavoetbal. Ze moesten elkaar pana zetten voor ze mochten scooren. Eventjes voor dit speelden ze levens echt poolen met voetballen. Het ging steeds nek aan nek tot team blauw de overwinning nam. Daarvoor was het tijd voor het avond eten dat bestond uit het uigebreid ontbijt. Chocolademelk, chocolade koeken, croissants, gekookte eieren, alles was erbij. De Knapen aten hun buikje goed rond want ze hadden honger want hiervoor speelden we 12 urenspel. Een spel waar de Knapen 12 uur geconcentreerd vershillende opdrachten moeten voltooien gedurende de 12 uur. Als laatst moesten ze een potje manillen winnen tegen de leiders. Na lang te kaarten begon het tij te keren en begonnen de leden te winnen. Even daarvoor moesten ze een logboek houden en potloden volledig opslijpen. Andere opdrachten waren onder andere een duizend stukjes puzzel oplossen en een dagboek bijhouden, push-ups en pompen, touwjte springen en squads. Voorafgaand van het middag eten kregen ze het spel uitgelegd en moesten ze een hangmat sjorren “en een kamp maken waar ze de hele dag zouden doorbrengen. Het hoofddoel was een kaars brandende houden die ze heel de tijd in hun kamp moesten hebben. Als ontbijt aten we noedels die we opgewarm hadden met warm water. Wat een lekker probeersel was dat. Even daarvoor kwamen de Knapen te weten dat ze hun dag zouden beginnen met het spel ‘omgekeerde dag’, beter gekend als ‘gad edreekegmo’. Ze droegen hun kleren omgekeerd aan en moesten ook leren wandelen in de omgekeerde richting. Daarvoor was het tijd om op te staan. Ze stond fris op om een brief te ontdekken die hen het spel voor vandaag zou uitleggen. Hiervoor waren de Knapen nog rustig aan het slapen.
Een hele goeie morgen iedereen.

Hernieuwers (en voor deel ook jonghernieuwers)

Beste sympathisanten!
De hernieuwers hebben weer een tof dagje beleefd. In de voormiddag namen we het opnieuw weer wat rustig aan, met recordtemperaturen was dit niet zo moeilijk. De hitte plakte ons letterlijk vast aan ons stoeltje en sommigen kropen in het bos om wat bomen om te zagen.
In de namiddag daagden we de jonghernieuwers uit om te zien wie de beste is. Uiteraard wonnen onze hernieuwers met glans de meeste competities, zoals sprinten, focus of voetbalbiljart. Het baklopen leek een nipte finish te worden, maar wederom kwamen wij er beter uit en vlogen ze over de finish. De titel van beste ban is dit jaar dan ook weeral voor de hernieuwers.
’s Avonds keken we nog een film (nvdr; match) en maakten we bekend aan onze hernieuwers in welke ban ze volgend jaar zullen staan, met veel vertrouwen kunnen we zeggen dat ze stuk voor stuk topleiders zullen worden!
Groetjes,
Hernieuwerleiding