Kamp 2020 – Dag 8

Een patent op amusement sinds 1930!

Kamp 2020 – Dag 8

Kabouters

We zijn onze dag gestart met een rode dag, alle leiders en zoveel mogelijk Kabouters droegen uitsluitend rode kleren. Dit begon bij het opstaan met liedjes in het rode thema, zoals Vandaag is rood van Marco Borsato. Toen aten we boterhammen met speculoospasta en choco. Aangezien de helft van het kamp al weer voorbij is hebben we een groepsfoto genomen met beide bubbels, met genoeg afstand natuurlijk. Ons spel in de voormiddag was een queeste naar een zwakke plek in de Chinese Muur. De leden konden hun pionnen vooruit laten gaan door enkele originele pleinspelen te laten doen, zoals levend petanque en levend honkbal. Beide teams mochten dan met de dobbelsteen werpen, de winnaars 4 keer en het team dat verloren was 2 keer. Op het spelbord stonden verschillende obstakels die ze moesten overwinnen. Voor we het spel konden uitspelen werd het eetliedje gespeeld. Op het menu: jambalaja, mmmm de koks hadden weer hun best gedaan.
Na het eten waren de leden al wat moe. We hebben dan maar een iets langere platte rust gedaan. Iedereen zat rustig een strip te lezen. De favoriete strips van Len en Julien waren duidelijk de F.C. De Kampioenen strips.
Tijd om weer verder te spelen! De leden vroegen of ze het spel van de voormiddag verder mochten spelen. Aangezien ze in de voormiddag zo goed meededen, hebben we dus doorgedaan. Als vieruurtje aten we appels. Ook waren er enkele peren over van een vorig vieruurtje, Jacob twijfelde niet en nam direct een peer. Toen speelden we door en de Chinezen (de keizers) wonnen van de Mongolen (de khans). De tijd vloog voorbij en het was tijd voor een overheerlijke vol-au-vent met frietjes. Na het avondeten was duidelijk te zien dat de leden moe waren dus besliste de leiding om de leden wat vroeger in bed te steken. Eerst het toneeltje natuurlijk. Tijdens het toneeltje probeerde een Mongoolse spion de dochter van de Khan te redden uit de handen van de Chinezen. Achteraf hebben we puddingpap gedronken en in ons bed gekropen. Slaapwel.
Groetjes de kabouterleiding!

Pagadders

De ochtendstond kleurde vandaag wat extra roder. Alle leiders wekten vol enthousiasme de leden en waren volledig in het rood verkleed. De pagadders vonden dit zo leuk en tof dat ze al hun roodgekleurde kleren bovenhaalden en er zo een RODE dag van maakten. Ook de kabouters deden hier aan mee waardoor we vandaag wel de rode bubbel konden genoemd worden.
Eenmaal aan tafel leken we wel de rode zee. Mooi om te zien! De magen werden gevuld met varia beleg zoals: choco, confituur, speculaas,… Erna haalden we onze mooiste glimlach boven voor de kampfoto’s. Onze pagadders staan er sowieso heel mooi op. Dat kan ook niet anders!
Wat volgde was een knutselactiviteit waar de pagadders hun innerlijke kunstenaar naar boven haalden. Onze kunstenaars moesten verschillende gebouwen knutselen die ze in de namiddag gebruikten om in hun eigen land te bouwen. Er werden prachtige kunstwerken/gebouwen gemaakt. De in-het-oog-springers waren de windmolen van Rune, klokkentoren van Leon, Kijkuittoren van leider Niels, Frietkot van Ayden en bouwwerk van Levi. De tijd vloog voorbij en opeens ging het eetliedje al. We moesten ons haasten om op tijd in onze rijen te staan voor alweer wat topkreten. De pot schafte JAMBALAJA. Een brouwsel gemaakt van rijst, spek, gekapt en bolognaisesaus.
China Vs Mongolië stond op het programma in de namiddag. Oesje waar is Italië naartoe, inderdaad. Italië werd via een spel verdeeld over de twee landen via een klein indelingsspel. Zo sloten Leon en Rune aan bij China en Noran en Lars bij Mongolië. Hiervoor zochten we de schaduw op in het gigantische bos. Petje op, crémeke gesmeerd en klaar! De rivaliteit tussen het Chinese en Mongoolse rijk is nog altijd groot. Elk wil een handelsstad van net over de Chinese muur veroveren. Beide steden werden samengesteld door de kunstwerken die we in de voormiddag maakten. Zeeslagsgewijs kon je het rivaliserende dorp niet zien. Van op een afstand konden ze met een katapult bommen droppen om zo de gebouwen te veroveren. Na een heuse strijd wisten de Mongolen te eindigen met het grootste dorp.
Tijdens het avondeten (vol-au-vent met frietjes) was er zeker water genoeg aanwezig. Deze warme dag had onze Pags wat vermoeid. Zo besloten we na het toneeltje om een kleine avondwandeling te maken. Hierbij verlichtten we de paadjes met wat fakkels. Niet iedereen was er even stout van. De route werd begeleid met wat liederen. Rune en Ruben namen hier het voortouw in en zongen uit volle borst de gekende KSA-liedjes Halverwege zochten we een rustig plaatsje en smulden we van de schat die ze gisteren vonden. Op de kampplaats aangekomen nog maar eens controleren op teken, zoals iedere avond, en zo was het rap tijd om onder de veren te kruipen.
Tot morgen! Greetz

Jongknapen

Alweer het begin van een warme dag. Al van ’s morgens vroeg was het zweten. Zeker toen de kids na de boterhammen met een beetje van alles hun innerlijke militaire liefde naar boven haalden. De jongens werkten een mooi tochtje door het bos af met een aantal obstakels. Eerst met de groep om het gevoel van militair op te snuiven om daarna over te gaan naar het individuele. We deden een competitie waarbij Achile er als beste uitkwam, maar ook bij alle andere leden ontbrak er geen inzet.
’s Middags hadden we een verrassing in petto ter vervanging van de dagtocht. We huurden grote bubbelballen waar we konden inkruipen om zo tegen elkaar te lopen. We speelden in groepjes van drie verspreid over de jongknapen, knapen en hernieuwers. Hierbij was iedereen zeer enthousiast. Het was duidelijk een aangename ervaring voor de jongens.
Het was alweer een dag vol pret en zonneschijn, maar de hitte kreeg ons niet klein.
Tot gauw!

Knapen

Deze ochtend stonden we fris op. Het ontbijt bestond uit boterhammen met varia, een beetje vanalles dus. Daara was het tijd om ons mooiste gezichtje te tonen want het was fotoshoot. De Knapen hadden toch wel de breedste glimlach van alle bans. Na het trekken van een mooie foto begonnen we aan ons ochtenspel Cluedo. Het was aan de Knapen om een moord op te lossen. Ze kregen een handleiding en een verhaaltje en als ze naar alle locaties gingen konden ze alle info vinden om de moord op te lossen. Zo vonden ze dat de eerste moord gepleegd werd door de wever met als moordwapen vergif. In de namiddag was het bakken en braden in de zon. We speelden voetbal in perspectief want we waren zelf een bende van plastieken ballen die rondliepen en elkaar omver duwden. Iedereen had veel plezier maar we hebben wel elk minstens een liter water uitgezweet in de mini serres. Als vieruurtje genoten we van sappige appels en dat is heel erg goed in deze tijden want je weet wel, ‘an apple a day keeps the doctor away’. In de avond na het toneeltje was het aan de Knapen om henzelf te bewijzen. Eens en voor altijd werden ze ingeweid als echte Knapen. En zo kwamen we weer aan een eind van een succesvolle kampdag.
Tot morgen!

Jonghernieuwers

Vandaag speelden we spelen die enkel temaken hadden met festivals. Dit omdat alle festivals niet doorgaan en wij zo ons eigen festival konden bouwen. De jongens waren dan ook blij dat ze hun festival kledij mochten bovenhalen. In de voormiddag begonnen we met het sleren op onze zelfgemaakte sleerbaan :p Hier werden enkele standaard camping spelletjes gespeeld. Ondertussen speelde er heel de dag muziek waarbij we regelmatig versprongen van festival. Zo kunnen onze leden nu zeggen dat ze deze zomer overal geweest zijn.

s’ Middags vervolgden we het spelen van standaard camping spelen. Zo kroonden Bpatiste Vanackere, Viktor Dewitte & Wout Cappon zich tot Kubb koningen van de jonghernieuwers. Vervolgens hadden we nog een verrassing voor de jonghernieuwers. We hadden ter vervanging van de dagtocht bumperballen voorzien voor de oudste bubbel. Na een lang, zweterig en sportief toernooi kunnen we concluderen dat de jonghernieuwers geen match zijn voor hun leiding.

S’avonds mochten de jongens nog een mooie avondwandeling maken. Net zoals op een festival waarbij je na een vermoeiende dag terugkeert naar je tentje op de camping. Waarna iedereen voldaan en tevreden kon gaan slapen.

Hernieuwers

Deze ochtend namen we het wat rustiger aan, de hernieuwers hebben nog steeds veel te doen om hun 30 kampopdrachtjes af te werken. Zo moeten ze nog steeds een dominoveld maken van 300 stenen, leren fluiten en moeten ze nog steeds 10 bomen winnen tegen de leiders (momenteel is de stand 7-0 voor de leiders). Het zijn dus niet echte manillewonders. Deze namiddag stond er een verrassing op de agenda, in plaats van een dagtocht huurden we Zorb-ballen, dat zijn zo’n opblaasbare ballen waarin je kan kruipen en zo een voetbalmatch kan spelen. Alhoewel de temperaturen hoger waren dan verwacht leefden we ons toch uit. De Hernieuwers zijn nu niet echt de voetbalgoden van de KSA, dus toonden ze hun kunsten in het omver lopen van leiders en medeleden. Deze avond stond in het thema van voetbal, au contraire met wat we eerder zeiden, We speelden biljartvoetbal en keken op vraag van onze leden naar de Champions League match, Manchester City – Real Madrid. We waren niet content met de verdediging van Real, specifiek Varane. We kwamen dus tot de conclusie dat Franse verdedigers overroepen zijn. Proficiat Manchester City!

Tot morgen, de hernieuwerleiding