Kamp 2021 – Dag 5

Een patent op amusement sinds 1930!

Kamp 2021 – Dag 5

Dwergen

Na een goede nacht gerust te hebben stonden de dwergen boorde vol energie. Na eventjes het kampthema opgefrist te hebben met een poppenkast wist men meteen weer waarom het draaide. Er stond een nieuw gerecht op de menu: namelijk stoemp fatal, dit gaf hun kleine maagjes de nodige energie om wat met water te spetteren. Beiden waren fan van het concept: bache sleiren. Na het avondmaal werd de poppenkast verdergezet door professionele acteurs namelijk: de leiding. Daarna werd het eens tijd om iets van ons te laten horen en het thuisfront te contacteren. Dus hou de brievenbus alvast in de gaten 😉. Dikke kus en slaap wel, morgen zijn we weer van de partij.

Groetjes de dwergjes leiding xxx.

Kabouters

De eerste volledige dag, dat stond er de kabouters vandaag te wachten. Met volle moed begonnen we onze dag met heerlijke speculoospasta. De kabouters wisten na hun aankomst nog steeds niet wat het kampthema was, maar na een mooie poppenkast vertoning van leider Ruben en Louis was het al snel duidelijk, het thema is Hercules. Onze voormiddag was nog niet ten einde, we speelden nog snel een indelingsspel. Bij dit spel leerden de kabouters hun eigen godennaam kennen en werden ze in twee groepen verdeeld, met elk een eigen god om hen gedurende het kamp te leiden. De ene groep kreeg Hermes als oppergod, de andere Ares, de god van de oorlog. Na een stevig middagmaal begonnen we toepasselijk aan onze eigen Olympische Spelen. Na de successen van de Belgen willen de kabouters natuurlijk niet achterkomen. Aangezien het zonnetje scheen en de volgende dagen er wat grauw uitzien, legden we ons spel even aan de kant om wat waterspelletjes te spelen en traditioneel op de basche te sleiren. ’s Avonds speelden we nog een kort infiltratiespel waar de kaboutertjes een riviertrol, een vijand van Hercules, konden verslaan. Dit was een koud kunstje voor de kabouters en vol trots kropen we in ons bedje om in dromenland nog meer monsters te verslaan.

Tot morgen! Groetjes, de kabouterleiding.

Pagadders

Hey iedereen

Vandaag begonnen we de dag met het fameuze tempelspel en dit na een heerlijk ontbijt. In het tempelspel moesten de pagadders verschillende delen van hun grote brein gebruiken. Naast het denken moesten ze zich ook van hun beste sportieve kant tonen zo konden zich om het vlugst naar de tempel begeven. Nadat de modder was verteerd in dit toffe bosspel konden ze genieten van het lekkere middagmaal. Het middagmaal was lekkere stoemp. Na een goede platte rust konden de pagadders zich opnieuw voluit inzetten in de enige echte olympische spelen. Ze moesten zich een weg banen naar de top via verschillende opdrachten. Jasper zette zich volledig in op het tactische spel met de bekers, maar dit mocht spijtig genoeg niet baten. We hebben vele winnaars, maar zoals de olympische gedachte gaat is deelnemen belangrijker dan winnen dus zijn er voor ons alleen maar winnaars. Vele muggenbeten later konden we genieten van een lekkere braadworst. De avond sloten we af met een echte klassieker bosstratego. De vlag is jammer genoeg nooit tot bij de tegenstanders geraakt, maar er was wel een duidelijke winnaar. We klonken op deze overwinning met een lekkere bananenmilkshake en kropen gauw onder de wol.

Tot morgen met meer avontuur!

De pagadderleiding

Jongknapen

De vogeltjes fluiten in het bos, de dauw staat nog op het gras als de Jongknapen met het volle enthousiasme opstaan. We konden deze ochtend genieten van lekkere stutjes met speculoospasta. Na het ontbijt genoten we van het ochtendzonnetje. De tijd ging heel vlot voorbij want voor we het wisten was he alweer tijd voor het middageten. Lekker lekker! Na ons buikje rond gegeten te hebben lieten we het eten even zakken, om er dan weer sterk in te vliegen. In de namiddag speelden we vlaggenroof, maar met een leuke twist. Elk kregen ze een waterpistooltje met verf en konden ze elkaar neerschieten. Na een kleurrijke namiddag vol spel en plezier genoten ze van het avondeten. Braadworst Jawohl! In de avond zongen we luidkeels alle liedjes dat we ons konden herinneren. ‘s Nachts infiltreerden de Jongknapen elkaars kampen en stolen ze elkaars goederen. Dan was het al weer tijd om te gaan horizontaliseren.

Slaapwel en tot morgen.

Knapen

Hey!

We begonnen de dag – raar maar waar – met wandelen, maar op de volgende CP stond er meteen een lekker ontbijt op de menu. Daarop volgde een wandeling door het ‘Vinne’, maar de eerste keer voor onze knapen al deze nieuwigheden en vertaling. Soms was dat wat moeilijker, maar toch vonden ze hun weg via onze opdrachten. Toeval stond vaak aan hun kant, maar toeval bestaat niet. Zo konden ze ’s middags genieten van lekkere stoemp. Met verse moed liepen ze verder richting de kampplaats en kwamen als laatste toe, maar voor de eerste keer was dat zeker een puike prestatie. ‘s Avonds aten we braadworsten en haalden een geintje uit met de leden: “we gingen nog op kompastocht…’. Sommigen vonden dit een minder geslaagde mop, maar toen ze hoorden dat het film was iedereen terug in opperbeste stemming.

Groetjes de knapenleiders

Jonghernieuwers

Helloooooooooooooooooowwww
Here we are again!
Nadat de eerste dag al bij al vlekkeloos verliep was het tijd om aan de 2e stapdag te beginnen.
Vandaag waren de beentjes wat vermoeid maar de jonghernieuwers slaagden er toch in om als eerste de kampplek te bereiken. Om de aankomst te vieren konden ze hun maagjes vullen met overheerlijke braadworsten. Om wat te relaxen werd er een leuk toneeltje gespeeld door de leiding. Aangezien de tweedaagse  een grote tol had geijsd op de benen van onze boys werden ze beloond met een bezoek aan de plaatselijke cinema. Hier werd gekozen voor een actie comedy genaamd ‘hitmans wifes bodyguard’. Na deze film stond er een korte wandeltocht op het programma met een volgende checkpoint de McDonalds. Zo verliep de wandeling richting de kampplaats toch wat aangenamer. Eenmaal aangekomen was het tijd om de tent op te zoeken en een reis te maken naar dromenland.

Arrivederci

Jonghernieuwers xxxxx

Hernieuwers

Goede morgen!

Ons overzichtje van gisteren. Op onze luxueuze sliepen we op een goede matras en zo waren we toch ietwat klaar voor de tweede lastige stapdag. Vervolgens deden we aan ‘pre-breakfast calorie burning’ of met andere woorden eerst een stukje wandelen en dan en goede boterham verdienen. Verderop onze tocht bezochten we ook het ‘Vinne’ en wandelden over de smalle paadjes over het water en vervolgens wachtewachtte er lekkere stoemp. De vermoeidheid sloeg met iedere kilometer meer toe, maar ze bleven toch dapper verderstappenverder stappen en bereikten achter licht gemor toch mooi op tijd de kampplaats en werden beloond met een goede braadworst. Na het eten wasten we het zweet eruit in de douche en vervolgden we ons rustavond met de quiz der quiz waarin iedere ronde bestond uit een volledige andere quiz. We leerden ook onze leiders en KSA wat beter kennen via gerichte vragen. We denken dat de ze nu toch wel blij zijn om te gaan slapen en zo weer morgen een dag vol avontuur te beleven.

Groetjes

De hernieuwerleiding