Kamp 2021 – Dag 4

Een patent op amusement sinds 1930!

Kamp 2021 – Dag 4

Kabouters

Na een lange treinrit en een stevige wandeling kwamen onze kaboutertjes eindelijk aan op de kampplaats. Zeventien stoere jongens stonden snel klaar om zeven dagen avonturen te beleven. Snel werd de kampplaats verkend, de weide bossen en de grote grasvelden konden de kabouters nog enkel meer verlangen naar dit spetterende kamp. Niet veel later was het traditioneel tijd voor spaghetti. Niet één, niet twee, maar voor sommige zelfs drie lekkere borden later stonden ze klaar voor een korte fakkeltocht en een gezellige zangstonde. Met een bekertje puddingpap en een groot enthousiasme kropen de kaboutertjes in hun bedje om morgen klaar te staan voor een nieuwe dag.

Tot morgen! De kabouterleiding

Pagadders

Vol verwachting vertrokken onze leiders richting Moorslede. Daar konden ze de pagadders ophalen om ze naar Sint-Truiden te brengen. Na een treinrit naar het verre Limburg en een kleine wandeling werden ze ontvangen op de kampplaats. Die lag er al een klein beetje drassig bij van vorige dagen. De valiezen werden geleegd, de bedden opgemaakt en we trokken er op uit. We combineerden een wandeling en een rondleiding om de grote kampplaats te leren kennen. Een ongelukje is rap gebeurd. Maar na een bezoek aan het spoed is alles weer in orde. Na het 4-uurtje was er even wat tijd om een strip te lezen, of om in het bos te spelen. De koks serveerden ons voor avondeten een heerlijke spaghetti. Het kampthema is tot dus al bekend: Hercules. Aan de hand van een zoekspelletje konden ze elementen verzamelen om zo een hint te kunnen verzamelen. Maar het thema werd al rap op voorhand geraden. De avond werd traditioneel afgesloten met een lekkere puddingpap.

Tot morgen!

Jongknapen

In de ochtend moesten de jongknapen weer vroeg uit de veren. Na het ontbijt gingen we van start met de Paralympische spelen waarbij ze bij elke opdracht te maken kregen met een handicap. In de namiddag werd er in het bos stratego gespeeld in het thema van Hercules. Beide teams beslopen elkaars kamp en kregen 10 seconden de tijd om elkaars vlag te zoeken. Na het avondmaal hebben we het wat rustiger aan gedaan en hebben we gesport op een voetbal plein. Naar mate van de langdurige fakkeltocht van gisteren mochten ze na de puddingpap  in hun bedje kruipen zodat ze morgen weer fris zijn. Groetjes, de jongknapen!

Oudsten

Hey kort berichtje vanuit Wijer. Tweedaagse gaat goed allemaal aangekomen en nu aan het uitrusten voor morgen!

Tot lees!