Kamp 2021 – Dag 9

Een patent op amusement sinds 1930!

Kamp 2021 – Dag 9

Kabouters

Zondag 08/08 begon zoals de traditie luidde met een uitgebreid ontbijt. Deze werd erg gesmaakt door onze hongerige kabouters die vol goesting aan de dag begonnen.

Na de formatie gingen we van start met een laddercompetitie. Hierbij konden de kabouters elkaar uitdagen om dan uiteindelijk zo hoog mogelijk op de ladder te eindigen, de winnaar van de dag was hierbij Lex-Xander. Hij was iedereen te slim af en wist zijn gouden medaille binnen te halen, gevolgd door Emiel en Titus. Deze strijd deed de maagjes van de kabouters weer knorren, ideaal om aan tafel te gaan voor een heerlijke dagsoep vervolgd met WAP (worst appelmoes en patatjes).

Kort na de platte rust trokken we op avontuur om de monsters van de onderwereld te ontdekken. Hierbij moesten de 2 groepen infiltreren in elkaars kamp aan de hand van een levend Stratego. Na heel wat weg en weer lopen en onderlinge strijden kwam het gele team als winnaar uit de bus, weliswaar met een heel klein verschil op de zwarte groep. s’ Avonds konden we genieten van een wederom heerlijke maaltijd van de koks, namelijk beenhespe met stokbrood en rauwkost.

Om de avond van onze enthousiaste kabouters af te sluiten genoten we eerst van het toneeltje van de leiders, waarna we van start gingen met onze avondactiviteit namelijk een geluidenspel. Hierbij moest elke kabouter individueel 3 geluiden gaan opzoeken bij leiders die zich verstopt hadden in het bos. De eerste kabouter die terugkwam met een volle gele briefkaart was Lowie Vanhuyse, hij was als snelste om alle geluiden te vinden.

De dag kwam op een einde en onze kleine mannen waren moe maar voldaan en kropen met een goed gevoel in hun bedje, vol zin om morgen onze laatste volle dag aan te vatten.

Vele groetjes, de kabouters
Tot snel mama’s en papa’s

Pagadders

Goeiedag ouders, we begonnen vandaag onze dag goed met het traditionele uitgebreid ontbijt waarbij de leden keuze hadden tussen veel verschillende ochtendkoeken, brood en beleg. Omdat het even duurde tegen dat het ochtendeten was verteerd hadden we minder tijd om een spelletje te spelen dus besloten we om het schietspel met buisjes verder te spelen in het bos. Na het spannende spelletje was het tijd om onze magen opnieuw te vullen. Op het menu stond een lekkere klassieker namelijk WAP. Na verschillende keren aanschuiven was het tijd om even in platte rust te gaan en onze batterijen opnieuw even op te laden voor een lastige voetbalmatch tegen de jongknapen waarbij de pagadders met overtuiging gewonnen zijn. Als avondeten werd er hespeworst met groentjes tussen een broodje geserveerd door onze lieve koks. Na het eten was het nodig om al vlug even de kamer te kuisen waarbij al snel duidelijk werd dat de ene valies er properder bij ligt dan de andere. Daarna was het tijd om een quiz te spelen over 5 toffe thema’s waarbij het ene team waarbij Eben zat met overschot won door zijn brede sportkennis. Nu is het tijd om onze oogjes te sluiten en onze rust te nemen voor de laatste volle dag morgen.

Groetjes de pagadders.

Jongknapen

Gegroet ouders, we zijn de ochtend begonnen met een uitgebreid ontbijt waar de leden keuze hadden tussen verschillende koeken en soorten brood. Nadat onze maag het ochtend eten had verteert begonnen we aan een helse paracommando waar de jongknapen hun militaire skills konden boven halen binnen de tijd, hierbij had Henri de snelste tijd. Dan was het tijd voor het middagmaal namelijk worst appelmoes en patatjes. Na de platte rust hebben we de jongknapen een voetbalmatch gespeeld tegen de pagadders waar de jongknapen alles gegeven hebben maar jammer genoeg verloren hadden. Toen was het tijd voor het avondmaal waar we na het eten een jongknapen quiz gehouden hebben. Na de quiz kropen we dan mooi in ons bedje voor morgen een laatste dag spelletjes tegenmoet te gaan.

Groetjes de jongknapen

Hernieuwers

De ochtend begon met een frisse bui en heel uitgebreid ontbijt. Dit jaar jammer genoeg zonder puddingkoeken, maar dit hield onze hongerige hernieuwers niet tegen om meermaals aan te schuiven.

Ze hebben goed gegeten zodat ze hun vele doop opdrachten verder konden volbrengen. Zo heeft Luka een tijdje naar doe koetjes gekeken, kwam Baptiste op een TV, had Tibe een nieuw stuk fruit ontdekt en maakte Xandres een prachtige bloemenkrans. Ondertussen probeerden Gaëtan en Viktor om eens een boom manille te winnen van hun leiding.

Na dat de ochtend voorbij vloog was het al tijd voor WAP. Hierna moesten onze hernieuwers weer op kracht komen om hun goeie benen te kunnen boven halen en zo Hercules te helpen. Ze moesten namelijk het heldenhart van Hercules zuiveren van andere dwaalsporen. Dit kon door te infiltreren in het kamp en aan de numerieke eisen te voldoen om zo de bloedbanen te kunnen zuiveren. Na het avondeten, broodje beenhesp, ging er voor de hernieuwers een nieuwe wereld open toen ze nogmaals leerden hoe het kompas werkt. Hierbij wandelen ze een mooie wandeling waarbij ze het pad bepalen door het kompas op verschillende graden in te stellen. Als beloning voor het flink doorwandelen keken we nog allemaal samen naar het vervolg van The Conjuring. Daarna vertrokken we allemaal met een bang hartje richting onze tenten.

Tot gauw

De hernieuwerleiding