Kamp 2022 – Dag 1

Een patent op amusement sinds 1930!

Kamp 2022 – Dag 1

Jongknapen

Eindelijk was het zover na 31 dagen ons thuis te vervelen mochten we eindelijk op kamp! We konden gauw de trein op en onderweg konden we niet alleen genieten van het landelijke Vlaanderen, maar ook van de vele andere jeugdbewegingen die op stap waren – en als je dan nog ééns 4 treinen doet heb je algauw heel wat gezien. De bus hebben we ook gezien. Nog eventjes wandelen en dan waren we op de kampplaats waar we als 4-uurtje de vrachtwagen mochten helpen uitladen, geen problemen voor deze stoere binken. Een verkenning van het domein volgde en wisten al snel dat we hier ons 10 dagen zullen kunnen amuseren. Onze magen werden ook meteen blij gemaakt met lekkere macaroni met kaas en hesp. Na het eten was het eindelijk tijd voor het eerste van vele toffe spelen. We probeerden het kampthema te achterhalen door de link te vinden tussen verschillende personages. Later konden we met onze groepen gevormd door dit eerste spelletje onze tactische skills uithalen om de kaarten zo goed en snel mogelijk bij elkanders team te krijgen. Het team van Rune, Maxim en Maxim-Miliaan kon dit het best, misschien ook wel door wat hulp van goede inzichten van buitenstaanders. Dit alles bespraken we na met een goede mok puddingpap en nu was het vat leeg en tijd om de batterijen op te laden.

Tot morgen!

De Jongknapenleiding

Knapen

Daar was ie eindelijk, 31 juli, de dag waar iedereen van KSA Moorslede naar toe aan het verlangen was. Om 10u30 afspraak aan het kot en dan kon de heenrit beginnen. Na het doorkruisen van Vlaanderen met de trein en enkele kilometers in de benen kon de camion gelost worden.  De leden hadden nog eventjes de tijd om zich te installeren in hun kamer en dan was het alweer tijd om aan tafel te gaan. We konden genieten van een heerlijk bord macaroni. Gelukkig hebben de knapen veel gegeten want ze hadden de kracht nodig voor de fysieke opdracht. Want na het eten was het namelijk tijd om aan de sjorring te beginnen. De knapen deden goed hun best, zelfs de knapenleiding was er van verbaasd. Daarna was het alweer tijd om te genieten van een heerlijke beker puddingpap en om onder de wol te kruipen zodat ze goed uitgerust zijn voor het vervolg van het kamp.

Slaapwel en tot morgen!

De knapenleiding