Kamp 2022 – Dag 2

Een patent op amusement sinds 1930!

Kamp 2022 – Dag 2

Jongknapen

De ochtendzon was het eerste tekenen van wat wederom een top kampdag ging worden. Dit alles begon met een lekkere boterham met confituur en dan kon het eerste spelletje beginnen. Het was een combinatie van zeeslag en kubb wat uiteindelijk niet alleen op het slagveld een spannende strijd met zich meebracht, maar ook tussen de kubb stokken. De overwinning was uiteindelijk voor het 2e jaarsteam. Als middageten aten we kip met rijst en dan natuurlijk ook curry en ananas. Njami! In de namiddag kregen ze een extra hint over wat het kampthema ging zijn, want daarnaar was het nog steeds raden. Ons nog onbekende hoofdpersonage moest een kerk bouwen voor de sheriff van Nottingham. Dit konden ze door landen te veroveren die grondstoffen in zich hebben die als basis konden dienen. Op hun veroverde gebieden konden ze kaartstukjes vinden die ze morgen verder in hun zoektocht naar een grote kerk kunnen gebruiken. Na het avond eten met verse tartaar en lekkere fishsticks en gebruineerde patatjes! Na het avondeten was het tijd voor het eerste toneeltje en de onthulling van Robin Hood – Kampthema 2022. Hierna zochten de jongens hun vrouwelijke kantje op. Lippenstift, schelle stemmen en rare taferelen… Dit alles bracht ons tot de chocomelk die ons begeleide in onze eerste stapjes naar dromenland.

Groetjes
De Jongknapenleiding

KNAPEN

Beste knapen fanaten,

Deze warme ochtend van 1 augustus begon met boterhammen confituur om onze tank te vullen en daarna te werken aan de sjorring. Na hard werken verdienden we een lekkere maaltijd. De lieve koks voorzagen een lekker gerechtje, kip en rijst. Na onze buikjes weer rond waren, verkenden we de fietsroutes in de gemeente waar Wout Van Aert heeft leren fietsen. We vonden een toren midden in een bos waar we een prachtig uitzicht zagen. Er werd niet alleen gekeken maar er werd ook gekubbd. Daarna keerden we terug naar de kampplaats voor het avondeten. Voor Fish sticks met aardappelen en tartaar.  De knapen wouden de avond eindigen in stijl en gingen naar het casino. Jammer genoeg hebben ze zich mispakt en moeten nu blut en te voet naar huis. Gelukkig hadden wij de leiders nog een oppertje in de vorm van een chocomelk om hun moed op te krikken. Daarna was het tijd om te slapen, de batterijen op te laden.

Knapen out!

Jonghernieuwers

Dag 1 – had publicatie van gisteren gemist

Na een leerrijke reis kwamen de jhn toe in Lille. In het begin van de middag deed iedereen zijn best om de camion leeg te maken. Nadat de camion geleegd was werd het tijd om te gaan sjorren. In samenwerking met de knapen werd de basis gelegd voor de toekomst. Eenmaal het donker was kregen de JHN zin in een nachtwandeling, door deze reden werd een dropping ingelast. Toen iedereen voldaan maar tovh vermoeid toe kwam was het tijd om te slapen.

JHN out

Tot morgen

Na een lange nacht, stonden de jhn weer paraat weliswaar met kleine oogjes. Na een deugddoend ontbijt werd het sjorren hervat. ‘s Middags aten we kipcurry met rijst en ananas, waarna we een platte rust nuttigden. Vervolgens begonnen we weer met, je raadt het nooit, sjorren. Tegen het avondeten was de sjorring af en het resultaat mocht er zeker zijn. Na de fishsticks speelden we nog de wereldmatch van ons leven, tegen de leiders. De 1ste time hielden we goed stand, maar het werd toch een nederlaag.

Daarna was er tijd voor een douche en wat rust. Wat bijpraten en naar beddegem.

De jhn leiding x