Kamp 2022 – Dag 9

Een patent op amusement sinds 1930!

Kamp 2022 – Dag 9

Kabouters

Goeiemorgen mama’s en papa’s! Het was een stralende ochtend die ons veel energie en moed gaf voor een dag vol zon en spelplezier! Deze morgen deden we een waterpaintball tussen team oranje en blauw (wat is dat nauw) deze werd gewonnen door onze eerder vermelde super soldaat Titus en zijn team. Na deze harde uitzendmissie keerden onze ex-soldaten terug naar kamp, hier werden ze verwend met een heerlijke WAP (worst, appelmoes en patatten). Vervolgens gingen we onze namiddag ten start met een levensgroot 4-op een rij waarbij team oranje los de concurrentie te slim af was en met een klinkende overwinning de eindmeet bereikten. Om onze energietank weer helemaal te vullen genoten we s ’avonds van een heerlijk beenhespfestival met stokbrood en Vlaamse groentjes! Deze aangename dag sloten we af met het tweede deel van de film omtrent ons kampthema ROBIN HOOD, hierdoor konden we moe maar voldaan in ons warm nestje kruipen en genieten van een heerlijke dag!!

Slaap zachtjes

Jullie kapoentjes de kaboutertjes

Pagadders

In de ochtend startten we met een stevig ontbijt die bestond uit boterhammen met choco, een klassieker. Het ochtendspel was een infiltratiespel waarin elk lid Robin Hood was en ervoor moesten zorgen dat de arme inwoners van Nottingham een centje bij konden verdienen. Het geld dat ze hadden gewonnen door te infiltreren bij de rijken konden ze via een opdracht omzetten in een cadeau voor de armen. In de middag stilden we onze honger met WAP. Later zochten we de verkoeling op in enkele waterspelletjes. In de avond legden de pagadders een stevige “fond” met de beenhesp. Waarna we een stapje in de wereld zetten richting het casino en daarna nog een feestje bouwde met de jongknapen om de dag af te sluiten.

Groetjes de pag’s

Jongknapen

De dag startte met een klassiek ontbijtje met choco. De jongknapen trokken opnieuw hun wandelschoenen aan en zetten hun speurneus op. Aan de hand van foto’s baanden ze zich een weg door het prachtige Lille. Een tussenstop bij elk speelpleintje kon natuurlijk niet ontbreken. Intussen was het alweer middag en we stilden onze honger met de befaamde WAP. In de namiddag wachtte versterking ons op: we kregen namelijk stagiair Mathis uit de jonghernieuwers. Hij hielp de jongknapen tijdens het spel voordelen en nadelen verzamelen om andere spelers voor te blijven bij hun tocht van door de mijnnaar beneden. Door te infiltreren konden ze anderzijds punten verzamelen om hun pion vooruit te krijgen. Uiteindelijk bereikte Ayden als eerste de voet van de mijn. ’s Avonds klopten we erop los in Paulus & Petrus en sloten de dag af met een heus feest samen met de pags. Knaldrang…

Knapen

Beste knapenfans.

Vandaag sijpelde het besef erin dat het kamp bijna gedaan is. Na een boterhammeke met choco waren we klaar om het 15u spel te spelen. De eerste opdracht werd al met plezier aanvaard. Ze moesten een kamp maken en unaniem bouwden ze een boomhut. Dit creëerde een hongergevoel en een ideale oplossing voor dit was het gerecht WAP. s’ Middags hervatten we de activiteit en verfden onze leden zich oranje en blauw. Voordat we het wisten was het avond en kregen we beenhespe in een broodje en rauw kost. Deze mooie dag werd geëindigd met het einde van TaskMasters. Hierin kwam Henri als scherpste potlood uit de doos. Proficiat!

Knapen out!

Jonghernieuwers

Goeiemorgen, of moet ik zeggen goeie avond? Na 24u wakker te blijven, was er zowel bij de leden als bij de leden heel wat vermoeidheid te merken. Daarom besloten we dan ook om een voormiddagdutje te doen. Tegen de middag waren we al heel wat frisser en hadden de koks WAP voor ons gekookt. Vanaf de namiddag was het tijd voor onze leiders in spe om eens kennis te maken met leiding geven op kamp: ze deden stage bij de jongste leden. We namen eerder al afscheid van Willem, maar hij liet ons niet met lege handen achter. Hij had een escaperoom voor ons gemaakt. Willem had het ons zeker niet gemakkelijk gemaakt, maar niets is te moeilijk voor de jonghernieuwers. Na onze ontsnapping was het al weer tijd om te gaan slapen, slaap wel!

Update:

Spijtig genoeg is dit ons laatste verslagje, want morgen zal het ietwat te druk zijn. Wat staat er nog op de planning voor alle bans dan? Wel in de voormiddag speelt iedereen er nog wat op los en in de namiddag spelen we een groot groepsspel die wordt afgesloten in een heuse fata morgana bij illusie van vuur. De dag er op staat er spijtig genoeg voornamelijk opkuisen op de planning, maar dat betekent ook wel dat jullie kapoentjes dichter bij huis zijn!

Tot aan het station!