Kamp 2022 – Dag 8

Een patent op amusement sinds 1930!

Kamp 2022 – Dag 8

Kabouters

Na een verdiende nachtrust van de zware dagtocht kregen de kabouters een stevig uitgebreid ontbijt. Na onze magen gevuld te hebben, mochten de kabouters even vrij spelen en hun kampen pimpen zoals echte burchten. Na enkele dagen werd het wel eens tijd om de “kamers, zo niet stallen” wat op te frissen. Het werd tijd dat alles een beetje op orde lag. Met de steeds toenemende temperaturen werd het menu aangepast, namelijk koude pastasalade met groentjes. Door deze maaltijd waren de kabouters weer klaar om hun krachten te bundelen als een bataljon. De kabouters moesten zowel als individu als in groep hun diensten bewijzen tegenover de leiders. Na het ploeteren in de modder verdienden ze een warme douche met wat relaxerende muziek. Gelukkig waren er nog genoeg krachten over om na het douchen hun individuele fysiek te testen door Tien-kamp te spelen. Tot nu toe staat onze goeie soldaat Titus in de spotlight. Tot slot sloten we de dag af met een fakkeltocht (goed begeleid in deze droge tijden). Hierbij konden we genieten van een rustige wandeling doorheen de omgeving, met als kers op de taart een bananenmilkshake voor het slapen gaan. Slaapzachtjes and stay healty 😉

Pagadders

Op een nacht werd dhr. Lars wakker met een skelle espe naast zijn kussen. Wie deed dit, en beter nog waarom? Wat we op het moment zelf wisten is dat er in de koelremorque werd ingebroken om deze skelle espe te stelen. Het detectiespel werd opgestart en iedere pagadder werd ondervraagd. Hadden ze er iets mee te maken, welke tips konden ze geven en nog beter, zijn zij de daders? Leider Charles nam de rol serieus en ging tot het uiterste om de dader te vinden. Om een gedacht te geven, Wilco achterna. Alle pagadders werden aan een leugendetector vastgebonden en wanneer ze antwoord gaven, lichtte de rode of groene lamp op. Iedere pagadder werd hoofdverdachte. Het werd zo erg dat de zoektocht werd verdergezet naar de namiddag.

De rest van de leden werd ondervraagt en voor we aan het volgende spel konden beginnen, werd de dader bekend gemaakt. Tromgeroffel. HET WAS LEIDER LUCAS DIE ZICH AL EEN HEEL KAMP VERSCHANST EN GEWOON HONGER HAD! Als je het ons vraagt is dit een triestige donder waard. We speelden een spel waar we de mijnwerkers van de top van een berg naar Nottingham brachten en eindigden de dag uiteindelijk met een fakkeltocht.

Wat een dag zeg! Als verdachte worden behandeld tot een gewone nacht beleven. Zo zie je maar, het leven zit vol van verassingen!!!!

Met vriendelijke groeten,

De pagadders(leiders) (want zij kunnen natuurlijk dit artikel niet zelf typen)

Jongknapen

Na de verdiende nachtrust werden we gewekt en zoals het hoort op zondag gebeurde dit met een uitgebreid ontbijt. De vele keuze maakte het soms wel moeilijk, maar daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen. Daarna stond er een laddercompetitie op de planning, waarin iedereen toch liefst een trapje hoger stond. Mogelijke uitdagingsopdrachten waren om het snelst rond de tafel draaien, dartsen, bal werpen… Het weer was weer goed dus stond er ’s middags een verfrissende pastasalade op het menu. Om de verfrissing verder te voltooien speelden we in de middag waterspelletjes met vele waterballonen, waterspuiten en spelletjes, maar ook de klassieke napoleon zoektocht in een emmer bloem met een nat hoofd. Omdat fris ook niet alles is namen we nadien een warme douche en waren we op een andere manier toch ook weer fris. Lekkere jambulaia volgde als avondeten. Hierna lieten we de jongknapen in de waan dat we een dropping gingen doen, maar dat zouden we natuurlijk niet doen, in de plaats genoten we in onze slaapzak van een ontspannende film. De locatie was wel ietwat bijzonder namelijk de oplegger van de camion. Dat maakte het ook weer wat beter. De dag sloten we af met een lekkere kop bananen milkshake. Nu vertoeven ze in dromenland.

Groetjes

De jongknapenleiding

Knapen

We werden wakker en stond er een uitgebreid ontbijt klaar, waar we van alles konden binnenspelen

Daarna stond er taskmasters op de planning. Waar elke knaap individueel opdrachten moesten uitvoeren die gefilmd werden en die dan in een mooie film bewerkt werden. Toen was het alweer middag en stond er op het menu: een verfrissende pastasalade. Nadat de magen goed gevuld werden hebben we onze kompastocht verdergezet, zodat deze afgerond kon worden. Jammer genoeg konden ze deze tocht niet uitwandelen volgens plan, maar dat komt waarschijnlijk door de dagen ervoor. Toen ze terugkwamen stonden de bordjes jambulaia klaar. Na het avondmaal zette we taskmasters voort zodat we morgen de film kunnen bekijken. We zijn benieuwd!

Slaapwel

Jonghernieuwers

Na de geslaagde kompastocht van gisterenavond ontwaakten we om 8:00 en genoten we van een heerlijk uitgebreid ontbijt.

Vanmorgen ging ook het 24-urenspel officieel van start met als eerste opdracht de taak om een succesvol kamp te bouwen waar we vannacht eierwacht zullen houden. Over de middag genoten we van een heerlijke vers gemaakte pastasalade.

In de namiddag haalden we ons innerlijke springpaard boven en namen we deel aan een wedstrijd stokpaardspringen waar we de volledige top 3 veroverden. We hadden ons hier niet op voorbereid, maar we moesten alleszins niet onderdoen voor de andere deelnemers. VTM-nieuws was zelfs onder de indruk van de prestatie van Gust.

Veel tijd om onze overwinning te vieren hadden we niet, we keerden rechtstreeks terug naar de kampplaats. De koks hadden jambalaya aan de kant gehouden voor ons waar we lekker konden van smullen. Na het eten was het terug tijd voor het 24u spel, er werden nog wat opdrachten afgewerkt en dan was het tijd voor eierwacht. Al snel was het de volgende dag.

Tot morgen