Lourdes 2022 – Dag 4

Een patent op amusement sinds 1930!

Lourdes 2022 – Dag 4

Zoals aangekondigd: we hebben gezweet en niet een beetje! Het was namelijk vandaag bergtocht. We vertrokken met het busje naar ons startpunt en daar hadden ze nog een verrassing, de chauffeur durfde niet tot op de parking te rijden dus een anderhalf kilometertje erbij. Dan begon de wedstrijd, maar die was al gauw voorbij, want we moesten de weg uitleggen aan de gouw. Vervolgens klimden we goed door naar de top, niet per se de rapste, want onze Björn was niet zo een echte berggeit. Alhoewel dit feit, kwamen we eerst aan de top: Pic du Pibeste. Waarschijnlijk vraag je je af hoe dit kan, wel: terreinkennis. Dit was het signaal om onze wandelbenen verder te laten schitteren en als eerste de kampplaats te bereiken. Natuurlijk deden we dit, we haalden zelfs mensen in van de kleine tocht. We moeten er wel eerlijk in zijn, opa Dirk wou wel wat roet in het eten strooien. Zo hebben we de andere bonden (la gouw inclue) geplooid, gekraakt en vooral gebroken. Dat betekende voor ons meer vrije tijd die we nuttig gebruikten om onze stembanden te onderhouden, want ’s avonds was het zangstonde. We zongen wel mee, maar als de gouw dit leest we hadden liever wat meer KSA-liedjes. Nu we dit puntje hebben aangesneden, over het eten hebben we het inmiddels uitgeklaard. Na het zingen gooiden we het eens over een andere boeg.

Et aussi aujourd’hui à demain!