Kamp 6 augustus

Een patent op amusement sinds 1930!

Kamp 6 augustus

Dwergjes

Wat een mooie afsluiting van het kamp voor de dwergjes! De laatste dag begon vroeg met het inpakken van de valiezen, waar alles weer netjes in moest passen. Gelukkig waren de boterhammen al gesmeerd door de knapen, wat zorgde voor een lekker ontbijt met confituur.

Na het ontbijt werden de jongens samen met de leiders Tibe en Gaëtan naar het station gebracht voor een lange treinreis terug naar huis. Hoewel iedereen stiekem blij was om weer naar huis te gaan, zal het afscheid van het kamp zeker ook wat moeilijk zijn, omdat ze vast veel mooie herinneringen hebben opgebouwd tijdens hun verblijf.

Ook op de kampplaats bleven de andere dwergenleiders niet stil zitten, ze deden nog wat boodschappen en hadden de kans om deel te nemen aan het spel van de jonghernieuwers, waardoor de dag actief en plezierig werd doorgebracht.

’s Avonds was er een heerlijk diner van driehoekjesvlees, een speciale lekkernij die jaarlijks terugkeert en waarschijnlijk door iedereen gesmaakt werd.

En zo zit het kamp van de dwergen er al weer op, we hopen dat ze zich ten volle geamuseerd hebben!

Groetjes,

De dwergenleiders

Kabouters

Op de derde dag van het kamp begonnen de kabouters de ochtend met een bijzondere verrassing: voorgesmeerde stutten met heerlijke confituur, allemaal mogelijk gemaakt door de fantastische inzet van de knapen. Bovendien waren er twee enthousiaste stagiairs die de groep kwamen helpen.

Hoewel het weer niet helemaal meewerkte, lieten de kabouters zich niet uit het veld slaan. De stagiairs lazen spannende strips voor en organiseerden leuke spelletjes om de tijd te vullen. Voor ze het wisten, was het alweer middag en genoten ze van een smakelijke Stoempfataal als lunch.

De dag had een drukke planning met veel activiteiten. Eerst moest het thuisfront op de hoogte worden gesteld van de avonturen op het kamp. Daarna volgde een uitdagende IQ-test in de vorm van een quiz, die de kabouters intellectueel uitdaagde.

Net voor het avondeten beleefden ze een vrolijke douchefeeste om even op te frissen en er een gezellige boel van te maken. Het avondmaal was een waar feestmaal met Giraffennek, patattjes in de pan en een smakelijk assortiment groentjes.

Het hoogtepunt van de avond was het bezoek aan ‘Las Vegas,’ waar de kabouters op een spannende missie gingen. Ze verzamelden teelampjes om de route naar de Romeinen te verlichten. Het werd een opwindend avontuur vol plezier en teamwork.

Zo beleefden de kabouters een geweldige dag vol avontuur, uitdagingen en leuke momenten samen. Het kamp blijft zeker in hun herinneringen gegrift als een onvergetelijke ervaring.

De kaps

Pagadders

Beste lezers

Wat een fantastische dag hebben we gehad met de pagadders op kamp! We begonnen de ochtend met heerlijke boterhammen met gelei als ontbijt. Het regenachtige weer weerhield ons er niet van om vol enthousiasme aan de knutselactiviteit te beginnen. De pagadders hebben hun eigen Asterix-helmen gemaakt, wat een geweldige en creatieve bezigheid was.

Tijdens de middag werden we verwend met een smakelijke dagsoep en de overheerlijke stoempfataal, waar we allemaal van hebben gesmuld. Daarna was het tijd voor wat actie en uitdaging, waarbij de pagadders hun innerlijke soldaat naar boven mochten halen. Ze legden een spannend parcours af, en we feliciteerden soldaat Thomas met zijn indrukwekkende snelheid!

Voor het avondmaal genoten we van een bijzondere maaltijd met giraffennekken, wat een unieke ervaring was voor ons allemaal. Na het eten namen we even de tijd om het thuisfront te schrijven en onze literaire kunsten te tonen.

De avond werd gevuld met gezelligheid en plezier tijdens een reeks gezelschapsspelletjes. Een echte game night waar we samen veel lol hebben gehad. Als afsluiter hebben we ons laten verwennen met heerlijke bananenmilkshakes.

Nu is het alweer tijd om ons bedje op te zoeken, zodat we morgen fris en vol energie weer nieuwe avonturen kunnen beleven. We sturen jullie allemaal veel liefs vanuit het kamp en kijken uit naar wat morgen ons zal brengen.

Tot morgen!!

Met vriendelijke groeten,

De Pagadderleiding

Knapen

Vandaag stonden we op en begonnen we meteen met het 15-urenspel met een “omgekeerde dag” inbegrepen. Startende vanaf 8u en we eindigden tussen 22u en 23u. De eerste opdracht was al meteen na het opstaan. De knapen smeerden alle boterhammetjes van alle leden. De koks waren hen heel dankbaar hiervoor. Nadat we de boterhammen hadden gesmeerd van de anderen, namen wij onze gamellen voor het “avondmaal”. We aten driehoekjesvlees met gebakken patatjes. Ieder uur kregen de leden een nieuwe opdracht. Die opdrachten moesten ze proberen afwerken tegen het volgende uur. Indien dit niet gebeurde, moesten ze de opdrachten meenemen om verder af te werken tussen de andere opdrachten door. Voor de meeste opdrachten was dat geen probleem, al hadden ze toch moeite met een 2-tal opdrachten. De groep werkte goed samen vandaag. ’s Avonds aten we stuutjes met confituur en dronken we een tas koffie of chocomelk. Dat kreeg ons niet aan het zeuren, want het smaakte verrassend goed. Om de dag af te sluiten, zaten we nog gezellig samen om een babbeltje te slaan met een beker bananenmilfshake. We hopen op een rustige nacht zodat we morgen fris kunnen vertrekken op dagtocht.

Tot ziens beste lezers! 😉

Jonghernieuwers

Beste lezer,

Deze morgen stonden we op met 2 extra leiders. Deze interims hielpen de hele dag bij de kabouters. Smiddags vulden we onze maag met heerlijke stoemp fatal. Waarna we het bos introkken om er een oorlog uit te vechten tussen de leiders en de leden. Vele rode plekken later, werd er vrede gesloten en samen gedineerd. Achter het heerlijke driehoeksvlees gooiden de Jhn nog hun vispers uit, met succes. De dag eindigden we met een interactieve quiz. Hierbij won team india met een grote voorsprong.

Met vriendelijke groeten de JHN leiding