Kamp 7 augustus

Een patent op amusement sinds 1930!

Kamp 7 augustus

Dwergen

Goedemorgen,

Terwijl de dwergjes al weer veilig thuis zijn, bleven er nog 2 dwergenleiders achter op de kampplaats. Ook vandaag hebben wij niet stilgezeten, we stonden in voor de bevoorrading van de andere groepen tijdens dagtocht. Terwijl we dan toch bij het zwembad waren hebben we het nuttige aan het aangename gekoppeld en hebben we ons ook eens aan een plonsje gewaagd. Eens terug op de kampplaats hadden de koks vol au vent met gebakken aardappelen gemaakt voor ons, lekker.

Morgen laten wij weten wat ons dwergjesleiders opnieuw bezig houdt.

Tot morgen!

Kabouters

Beste ouders,

Vandaag starten de kabouters hun dag met een lekkere boterham. Hierna konden ze ook genieten van een toneeltje over het kampverhaal. Er was vandaag een drukke dag te doen, we gingen namelijk op dagtocht. Na het ontbijt trokken ze hun stapschoenen aan om een tocht van 5 kilometer te wandelen naar een heel leuk zwembad. De kabouters deden hierbij ook een grote prestatie, want ze waren de koptrekkers in het wandelen naar het zwembad.

Toen we aankwamen stonden onze top koks ons op te wachten met lekkere broodjes om onze maagjes te vullen. We konden ook nog eventjes spelen op het leuke speelpleintje naast het zwembad.

Om 13 uur mochten we eindelijk binnen in het zwembad. Onmiddellijk waren onze jongens heel enthousiast over de verschillende glijbanen, het golvenbad en de wildwaterbaan. Er werd flink gespeeld en gezwommen. Om 16 uur maakten we onze klaar om opnieuw richting de kampplaats te vertrekken. Opnieuw waren we de koptrekkers van de KSA in de wandeling.

In de avond konden we genieten van lekkere vol au vent met tomaat, komkomer en pattatjes van de lieftalige koks. Hierna konden de jongens genieten van een mooi toneeltje van de leiders. Hierna hebben we nog even in het bos gaan spelen, waarbij we een mooi kamp hebben gebouwd.
Hierna konden we nog genieten van een beker warme chocomelk. We trokken onze pyjama’s aan om na een lange dag onder de wol te kruipen.

Het was opnieuw een geslaagde dag!

Groetjes

Monty en Charles

Pagadders

De pagadders hebben vandaag na de stuutjes en het toneeltje hun stapschoenen aangetrokken en hun rugzak gemaakt zodat ze konden vertrekken op dagtocht, richting het grote Lago zwembad van Pelt. Eenmaal aangekomen hebben we lekker broodjes genuttigd op de parking van het zwembad, zodat hun maagjes gevuld werden om veel te kunnen zwemmen. Roderick kon jammer genoeg niet meezwemmen, maar heeft zich toch kunnen amuseren boven in de cafetaria. De rest van de pagadders heeft volop genoten van de toffe glijbanen en de hele wilde wildwaterbaan. De Red Vortex was toch wel de tofste en rapste glijbaan van heel het zwembad. Na het zwemmen zijn we stapvoets teruggekeerd naar de kampplaats. Eenmaal toegekomen stond er vol au vent op de menu. Als avondactiviteit speelden we muzikaal pak, per laagje speelden we een spel. In de pak  zaten er snoepen en chips, maar die zullen morgen genuttigd worden, want we kwamen in tijdsnood. Na de puddingpap mochten er enkele pagadders moppen tappen voor het slapen gaan. De pagadders wensen jullie een goede nachtrust toe!

Knapen

Vandaag hebben de knapen opgestaan met een fris hoofdje aangezien ze gisteren vroeg in hun bedje zaten. Na de maagjes gevuld te hebben met boterhammen met stiereboter of choco en nog wat van onze knaapopdrachten te doen zijn we met de fiets vertrokken richting het subtropisch zwembad. Daar eerst wat het terrein verkent en wat buiksuikertjes eten en drinken om ons dan om te kleden en heel de middag de wildwaterbaan onveilig maken. Een warm douchke en een wafeltje deed ons wonderen. De vol au vent zorgde ervoor dat we krachten genoeg hadden om te kijken naar het toneeltje en dan de wandelschoentjes aan te doen en leren werken met een kompas . Na een voldane toffe wandeling zijn we ons mandje gaan opzoeken. Knaapjes out tot morgen!

Jonghernieuwers

Beste lezers,

Deze morgen werden we wakker op Tomorrowland. Na een stuutje op de mainstage begonnen we aan de dagtocht. Met de fiets gingen we naar het zwembad, waar we alle buizen en wildwaterbanen verkenden. ’s Avonds zorgden de koks voor heerlijke vol au vent. Na het eten schoten we de resterende munitie van de gel blasters op. Hierna kropen we vroeg in bed, want morgen… (Zeker geen 24uren spel)

Mvg

De jhn leiding