Kamp 2020 – Dag 2

Een patent op amusement sinds 1930!

Kamp 2020 – Dag 2

Jongknapen

Op de warmste 31 juli gaan slapen in een tent, het was niet gemakkelijk, maar we overleefden het! Zoals gewoonte staan we op met knal luide muziek. De stuutjes met confituur konden onze maagjes rijkelijk vullen, en zo waren we klaar voor de eerste echte spelletjes. Op het programma laddercompetie, Risk.
We blijken met competitieve jongknapen te zitten, de drang naar de eerste plaats was dan ook heel groot. Briek kwam er als winnaar uit. Na kip, rijst en ananas gegeten te hebben, hadden de jongknapen een braingame, hoe kunnen ze de hele wereld veroveren? Zoals bij de laddercompetitie ging het er hard aan toe, de strijd om de wereld bleef dan ook op een gelijkstand. Ook het thema van dit kamp raakte bekend. Wat het is, krijgen jullie later te lezen. Jammer genoeg deed de nederlaag van Club Brugge wat roet in het eten, maar we zullen er terug met goede voeten in onze schoenen staan!
Zeg, tot morgen.

Knapen

Dag 1 was begonnen, en we mochten smullen van de lekkeren stutjes met gelei. We zijn begonnen met de comando tocht te maken. Na wat breinstormen met de leden zijn we met vole moed begonnen. Na wat werken hadden we een schop nodig maar die vonden we niet en zo kwamen tot de conclusie dat we hem niet meehadden. We zouden niet van de KSA zijn als we niet wisten hoe we onze plan moeten trekken, dus hebben we een schop gemaakt met wat takken en een plank, maar die faalde na wat gebruik, dus hebben we het opgegeven met onze zelfgemaakte schop. Het werd al snel middag, we waren net klaar met het maken van de paracomando tocht en dan klonk het etensliedje. Na een ferme middagmaal zijn we samen Risk gaan spelen met de Jongknapen. De Knapen konden zich trotse bezitters noemen van Afrika en enkel delen in Noord Amerika, maar helaas konden ze de Jongknapen niet overwinnen. Toen speelden we een vriendschappelijke voetbalmatch, leiders tegen leden, en hier waren ze duidelijk beter in. Achter het avond eten was het tijd voor het dessert want leren manillen stond op het menu. Als laatste hebben we een infiltratiespel gespeeld waarbij ze tegen elkaar objecten moesten afnemen om zo alle voorwerpen te bemachtigen. Voor het slapen mochten ze van wat fristi smullen. Dan was het tijd om het bed op te zoeken.

Jonghernieuwers

De eerste nacht zit er alweer op. De Jonghernieuwers werden zoals gewoonlijk weer gewekt door luide muziek. Na een stevig ontbijt van boterhammen met confituur konden onze gasten de dag goed beginnen. De eerste volledige dag ging van start met het opzetten van de sjorring een loodzware klus waar vaardigheden en samenwerking centraal staan. Het resultaat mag er dan ook zeker wezen…. (foto zie ksa pagina)
Na heerlijke maaltijden van onze koks ’s middags en ’s avonds konden onze gasten er weer vol tegen aan om de avond te starten. Op de avond planning stond er een bekermatch in het verschiet. Deze uitkomst werd door sommigen zeer zwaar genomen en door andere was het een heuse overwinning. Eens de match afgelopen was gingen we nog allemaal eens samen in ons gezellig tentenkamp plaatsnemen en nog wat bij praten over de dag.
Uitgeput maar voldaan gingen onze Jonghernieuwers slapen om zo fris te zijn voor een nieuwe en volgeplande dag.
To be continued….

Hernieuwers

Gisteren was het een dagje sjorren, sjorren en sjorren! Ondanks de felle zon werkten onze hernieuwertjes gestaag door. Met de vorming van het sjorgeheel werd het kampthema duidelijk, Marco Poio. Zo veel gebeurde er vandaag dan ook niet, dus kan ik nog de menu van deze dag geven; stuutjes met gelei, kipcurry en fishdicks met tartaar, maar dan niet allemaal tesamen. ’s Avonds kregen de hernieuwers ook nog een lange lijst van moeiljke opdrachten die ze dit kamp moeten voltooien om hun laatste kamp succesvol te beeïndigen. Morgen zijn we er weer met meer kampverhaaltjes, tot dan!