Kamp 2020 – Dag 3

Een patent op amusement sinds 1930!

Kamp 2020 – Dag 3

Jongknapen

De groep stond op met een aantal zonneschijnen, maar toch was het fris. Om de kinderen op te warmen, speelden we een spel waarbij de kinderen opdrachtjes konden doen in ruil voor geld, maar met dat geld moesten ze wel opletten voor de gemene dief: Tibo! Niet stelen! Na deze voormiddag konden de kinderen genieten van goeie kost. Lekkere soep gevolgd door hamburger met sperzieboontjes en patatjes. Na de middagpauze zochten de kinderen kaartjes die ze moesten verzamelen om de schat te vinden. We hielden de schat nog eventjes geheim, maar na de overheerlijke pitta als avondmaal kregen de kinderen de schat. We bouwden hiermee een feestje.We genoten van chips en kinderchampagnetijdens de match van de jonghernieuwers en de hernieuwers tegen de leiders.
Alweer het einde van een geslaagde dag.
Tot de volgende!!

Knapen

Een nieuwe dag begint met een brede lach. Deze ochtend begonnen we met speciale variant van zeeslag, maar al snel beslisten we dat het tijd was voor de gezamelijke wasbeurt. Ieder zijn eigen ontsmette douchekamer natuurlijk. Het warme water deed enorm deugd. Voor de middag leerden we de Knapen nog wat knopen door te helpen met de sjorring. In de namiddag was het tijd om de wandelschoenen aan te trekken want de klassieke dropping stond op het menu. Ze hadden geluk want de hele namiddag waren er wolken voor de zon zodat het niet te warm was. In de avond deden we voetbal match en leerden we dat de Knapen nog niet klaar waren om de Rode Duivels te vervangen. Na deze nederlaag probeerden we de gemoederen nog wat op te krikken door enige kampliedjes te zingen. En dat was het weer voor deze geslaagde dag.

Jonghernieuwers

Morgenstond geeft goud in de mond, maar onze jonghernieuwers hadden het toch wat moeilijker met opstaan. Maar na een stevig ontbijt bestaande uit boterhammen en choco zaten de jonghernieuwers weer vol met energie. Deze konden ze goed gebruiken tijdens het eerste deel van het tienkamp. Na alles te hebben gegeven vulden ze hun magen met lekkere hamburgers en prinsessenboontjes. In de namiddag mochten ze zich rustig opfrissen met een deugdoende douche, waarna een rustige wandeling in het bos van onze kampplaats werd gemaakt. Na de durums speelden de jonghernieuwers, samen met de andere leden van bubbel 2 tegen de leiding. Helaas waren ze een maatje te klein en verloren ze tegen de leiding. Om de dag rustig af te sluiten werd een quiz voorzien, waarbij bij elk goed antwoord hun maag nog iets meer vulde. Na de quiz kropen de jonghernieuwers rustig onder de wol, op weg naar een nieuwe dag.

Hernieuwers

Liefste liefhebbers,
Vandaag was het weer een drukke dag voor onze hernieuwertjes. Aangezien de sjorring nog niet af was, trokken we onze sjorbroek en woelschoenen aan en begonnen we aan de afwerking van de Chinese muur. Naar het schijnt loopt die helemaal tot in Bocholt, maar moeten wij die afwerken. ’s Avonds speelden we een variant op de alom gekende ketjesmatch, leiders versus leden, 8-4. Momenteel strekken onze gastjes hun beentjes en zullen ze algauw toekomen om in hun bedje te kruipen. Tot morgen!