Kamp 2020 – Dag 4

Een patent op amusement sinds 1930!

Kamp 2020 – Dag 4

Kabouters

De kabouters stonden in Roeselare al vol enthousiasme te springen om op kamp te vertrekken. Dus namen we afscheid van de ouders en vertrokken naar het perron. De trein kwam aan en we mochten direct naar Brugge: de mooie stad waar de beste ploeg van België te vinden is. Bij aankomst in Brugge was er een overstap. Deze verliep wat minder vlot, we mochten niet op de trein omdat die te gevuld was naar de nieuwe normen.
Er zat ons niets anders op dan een uur te wachten op de volgende trein naar Genk. Om de tijd wat te doden begonnen we met enkele stationpleinspelen, zoals schipper mag ik overvaren en visnet. De trein kwam aan dus namen we direct een volledige wagon in met onze bubbel. Na een lange treinrit zonder tussenstops vonden we snel onze bus en trokken we richting Sloerodoe. Eenmaal aangekomen op de kampplaats stonden de kabouters al snel klaar om een bed te claimen en hem op te maken. Er werd ook een rondleiding gegeven en alle traditionele en nieuwe maatregelen werden verduidelijkt. Plots speelde het nieuwe eetliedje. De grote vraag was natuurlijk wat de pot schaft. De koks hadden deze vraag beantwoord met een overheerlijke spaghetti.
Na het eten was het tijd voor een toneel van het kampthema (spoiler: Marco Polo en de Chinese Muur). Er was een poppenkast voorzien om de het al gespeelde deel van het toneel in te halen. Na de poppenkast hadden de koks heerlijke puddingpap voorzien. De kabouters dronken flink hun beker leeg. De avond viel als een steen en het avondritueel ging van start. Tanden poetsen en in hun vers opgemaakte bedje kruipen. Lichtjes uit, zwijgen en tot morgen!
Dikke kus van Simon, Emile, Louis, Tjorven en Arthur!

Pagadders

Enkele pagadders stonden vanmorgen vroeg al te popelen toen we aankwamen, sommigen zelf al van 8u15. Anderen kwamen mondjesmaat toegelopen. Iedereen werd door leider Niels net niet doodgeschoten met de thermometerskieter. De eerste overwinning van het kamp was binnen, iedereen mocht mee! YES E!
De start van een lange reis, een lange dag werd gegeven. Afscheid van de ouders, dat gepaard met enkele traantjes ( voor sommigen niet de laatste van de dag ) en hupsakee de trein op. Een trein die vertrok richting Brugge om hier over te stappen richting Genk. Dit liep niet van een leien dakje want de trein zat vol ( leve de coronaregels ). Geen paniek, we losten dit op met enkele stationspleinspelen. De kelen werden goed opengezet zodat Brugge en omstreken wist wie KSA Moorslede is.
Net voor de middag vertrokken we dan toch, met een uur vertraging, richting Genk. We vulden een volledige wagon en maakten die ons eigen. We namen wat vitaminen met de lekkere lunch die werd binnengespeeld om het laatste deel van de reis aan te gaan. Een busrit van een uur en een kleine wandeling van een goeie 20 minuten.
Eenmaal aangekomen was het keuzespel van de bedden begonnen en installeerde onze pagadders zich meteen. Hierna werden wat coronaregels uitgelegd en werd de kampplaats onderzocht. Een gigantisch groot bos waar we na onze maaltijd het eerste spel van het kamp speelden: Het Zeiderupsenspel. Pagadders probeerden te infiltreren binnen Mongolië om zeiderupsen te stelen. Net zoals Ralph Lauren, vader van Marco Polo. Wat uiteindelijk het kampthema bleek te zijn. Marco Polo en de Chinese muur. Een over verdiende winnaar ging naar huis met maar liefst 12 zeiderupsen. Proficiat Ayden met de overwinning.
Nog een glas puddingpap, tandwasbeurt, wat nagepraat en wat traantjes gingen de lichten uit. Dag 1 is al voorbij en de dagen zullen vliegen. Slaapzacht en tot morgen!
Pagadder KSA – groet!

Jongknapen

Nieuwe dag, nieuwe spelletjes. We waren blijkbaar moe, want we sliepen door tot acht uur. Een ochtend beginnen met Engels ontbijt, de dag kan niet beter. We knutselden wat katapulten en probeerden deze uit. Wat een toffe activiteit! Daarna begonnen we met een Hasbro spel, of toch niet?! Chinopoly, de variant van Monopoly werd gespeeld in het bos, en om geld te verdienden, werden wat spelletjes gespeeld. Al snel werden enkele Chinese steden gekocht, en werd de rivaliteit groter.
’s Avonds werden de hersencellen gebruikt om een quiz te spelen. na wel 30 aardsmoelijke vragen, kwam Briek er als winnaar uit. Maar laten we de comeback van Mathias niet vergeten, hij kwam van onderen naar de tweede plaats. Proficiat!
Tot morgen é

Knapen

We werden wakker met het douw in de ochtend, maar dit hield ons niet tegen want we werden verwelkomd door een typisch ontbijt van onze overzeese buren. Spek met ei en rode bonen gingen vlot binnen want, dat was echt nodig voor de diverse opdrachten die hen te wachten stond. We deden 20-kamp maar al snel kregen we kramp, want de eerste opdracht was muur zitten. Zo werden de Knapen keurig op de proef gesteld tot klokslag 12 uur. Kippen-cordon bleu met aardappelen, Mmmmm, lekker! Na een wel verdiende rust heten we onze nieuwste aanwinst welkom. Daarna zetten we ons 20-kamp verder, we leerden dat onze Knapen allemaal evenwaardig zijn, dus hielden we ermee op. Na het avondeten bekeken we nog vol spanning een film en daarna was het tijd om de oogjes dicht te doen. Tot morgen.

Jonghernieuwers

Dag liefste ouders,
Eenmaal onze liefste jonghernieuwers gewekt werden en een heerlijk engels ontbijt verorberd hadden was het tijd om een tunnel te graven naar China. Hier leerden we dat de gebroeders Cappon de ideale ‘pitten delvers’ waren. Hun vakkundige manier van graven zorgde ervoor dat China bijna bereikt werd. Jammer genoeg liep hun meesterwerk vertraging op door het middagmaal. Maar na regen komt zonneschijn, om de verloren werktijd te compenseren werden ze beloond met de aankomst van Xandres en Baptiste w. Deze stoere rakkers kwamen met enige vertraging de groep vervolledigen. In de namiddag was het tijd voor de Jonghernieuwers om te bewijzen dat ze echte waterratten waren. Om de middag af te sluiten werd er beslist om de tunnel richting China een upgrade te geven.
De avond viel over Bocholt en de leden mochten nog eens hun wandelschoenen aantrekken om een kompastocht te wandelen. Deze hadden ze al het volledige jaar kunnen sparen voor de “2-daagse”, die dit jaar jammer genoeg niet kon doorgaan. Wanneer onze fervente wandelaars terug kwamen stond hen nog een verrassing te wachten van de Hernieuwers, de jonghernieuwers kregen namelijk een toegangsticket voor de vliegende stoeltjes van Bocholt…. Verder verslag van de verrassing volgt morgen.
Spannende groetjes en tot morgen!

Hernieuwers

Beste liefhebbers,
Dag 4 verliep opnieuw in goede banen. Na een stevige dropping kregen onze gastjes hun ogen nauwelijks open vanochtend, daarom namen we het een beetje rustig aan en konden ze hun kampopdrachtjes afwerken. In de namiddag speelden we dan ons eerste bordspel, een variant op slangen en ladders, maar dan met sleerbanen en velorekken. Hierna werkten we voor een laatste keer de sjorring af en werd er wat gebabbeld en werden alle gewetens gezuiverd. ’s Avonds installeerden we een ware kermisattractie voor onze vrienden bij de jonghernieuwers. We namen inspiratie van de vliegende stoeltjes, zoals die in Bellewaerde, hopelijk zullen ze hier blij mee zijn ;).

Tot morgen!