Kamp 2020 – Dag 5

Een patent op amusement sinds 1930!

Kamp 2020 – Dag 5

Kabouters

Na onze eerste nacht besloten de kabouters zelf om de dag vroeg te beginnen. Na het ontbijt was het enthousiasme groot om naar het tweede toneeltje te kijken. De voormiddag bestond erin de kabouters via een infiltratiespel in 2 groepen in te delen: de Mongoolse Khans en de Chinese keizers. De Khans kregen een groene hoofdband met hun naam vertaald in het Mandarijn, de Chinezen een gele hoofdband. Hierbij ontdekten we ook direct de beste infiltreur: Victor!
De groepen kwamen in de namiddag al van pas om het bos spel der bosspelen te spelen: bosstratego. Dit werd een intensieve strijd die uiteindelijk door de Khans gewonnen werd. Om vier uur namen we met veel plezier even pauze om pannenkoeken te eten. Hierna gingen we stapsgewijs terug richting onze kampplaats om hier dan een potje te voetballen tegen de leiders, die natuurlijk de wedstrijd met winst afsloten, ondanks de doelpunten van Jacob, Boris en Emiel. Als avondeten waren het de jaarlijkse braadworsten, die met veel goesting naar binnen werden gespeeld. Natuurlijk was er een avondactiviteit, een korte wandeltocht. Tijdens deze wandeliong werd de liedjeskennis van de kabouters wat bijgespijkerd en werd er vrolijk meegezongen met KSA-klassiekers zoals Tante Fien en het KSA-lied. Onze uitgeputte leden werden dan in hun bedje gelegd om zich voor te bereiden op een nieuwe, mooie dag in het Limburgse Bocholt.
Vrolijke KSA Groet!!

Pagadders

Na de eerste nacht waren de pagadders vroeg uit de veren. Met een lekker ontbijt en een prachtig toneel begonnen ze enthousiast aan het indelingsspel tussen de Mongolen, Chinezen en Italianen. Hierna was het al weer tijd om de magen te spijzen met kalkoenrollade, patatten en perziken.
De middag bracht, samen met mooi weer, het riskspel waarbij ze zo snel mogelijk Mongolië, China of Italië moesten veroveren. Levi wist de tikker te ontwijken door zich te verschuilen in het bos, terwijl Kobe risico’s nam door munten te zoeken op de paden, en achter de tikker rondliep om zijn munten te nemen. Rune daarentegen verdiende zijn munten door informatie door te spelen aan de tikker. Om 4u werden de pagadders voorzien van pannenkoeken, en deze werden met plezier naar binnen gespeeld. Uiteindelijk wonnen de mongolen nipt. De benen bleven niet gespaard voor enkele schrammen.
Na het overheerlijke avondmaal van braadworsten, begonnen we aan een vare combi van laddercompetitie en ganzenbord. De pagadders gebruikten hun fantasie om elkaar uit te dagen in zelfgemaakte duels. Het was een spannende start, maar Léon vloog razendsnel naar de finish. Anderen hadden wat minder geluk en belandden van het ene obstakel naar het andere en gingen soms meer achteruit dan vooruit. We sloten de dag af met een fruitige bananenmilkshake.
TOT MORGEN!

Jongknapen

We stonden op met een paar koude voetjes. Wat een verschil met de eerste nacht van het kamp!!! Koud dat het was, tis niet voor mogelijk. Maar alpha’s dat we zijn, kunnen we ertegen.
10-kamp was de starter van de dag. Na vijf opdrachten, was het al snel middag en konden de maagjes worden gevuld. Daarna werden we echte AVATARS. Vanaf heden kunnen we alle elementen beheersen, let maar op als de jongknapen thuiskomen!!! Bij het beheersen van elementen, komen ze natuurlijk vuil, maar dat houdt ons niet tegen om te stoppen.
Als afsluiter van de dag zochten we boskabouters. Gelukkig vonden we Wesley. Zo een kabouter die enkel rood draagt en veel haat. We konden een uurtje van hem genieten.
Zo dat was het, tot morgen!

Knapen

Het opstaan was wat onaangenaam want het gras was wat nat van de koude nacht. Na een goed ontbijt met wat speculoospasta en lekkere warme koffie, choco- en melk. Na het kuisen van de tafels zijn we begonnen met een rustig knutsel spel. We hadden wat textielverf mee en witte tshirts. Na het lezen van de moeilijke instructies zijn we begonnen met “tie dye t-shirts”. Dit betekend een witte tshirt besprenkelen met wat textielverf om zo een patroon te bekomen. Na wat probeersels hebben we de eerste kleur op aangebracht. Het eerste resultaat was wel in orde en we gaan dit nog eens doen met andere kleuren. RaRaRa we hebben nu blauw gebruikt wat is het volgende kleur dat we zullen gebruiken? Het was dan tijd om ons klaar te maken voor het middagmaal. Dit was kalkoenrollade met patatjes en perziken. Natuurlijk de lekkere bruine saus niet te vergeten. Na de maaltijd hielden we een platterust om weer op kracht te komen en het lekkere eten te laten zaken. We zijn dan begonnen met een opdrachten spel. Door wat opdrachten te vervolledigen konden ze de chinese muur verplaatsen om zo van Mogolie in China te geraken. De opdrachten waren zo in elkaar gestoken dat ze niet direct de muur konden verplaatsen. Wat uren later kregen we als vier uurjte lekkere ” Palullen” of wel gekend als pannekoeken. Natuurlijk kregen we daar suiker bij om de suikerspiegel weer omhoog te krijgen na het lastige spel. Na wat ravotten en wat de leiders te plagen was het alweer tijd om het avondmaal te eten. De maaltijd bevat bloem, water, gist, zout, gehakt, fijne tuinkruiden, boter, ajuin, eieren, zonnebloemolie, azijn, tomaat en mosterd. Je doet dit allemaal samen en je bekomt een ………….? Woord met 10 letters? Begint met een B en eindigt op T. We zijn dan ons beginnen klaarmaken met de grote fakkel tocht. Na een wandeling in het bos hebben we het grote zwarte bollen spel gespeeld. Julius was daar geen krak in en heeft geeindigd met 9 zwarte bollen. Je mag altijd de antwoorden opsturen via een brief of via de facebook van de KSA. Wij wensen u nog een fijne dag/avond. Waarschijlijk wanneer u dit leest is dit een nieuwe dag voor ons met weer toffe spelletjes. We zijn dan weer dan in dag 6. Dus nog wat op jullie tanden bijten om jullie kleine pruts te weerzien.
Fijne avond en slaapwel

Jonghernieuwers

Vandaag stonden de jonghernieuwers op met de uitdaging om de vliegende stoeltjes naar benenden te halen. Dit was een actie van de Hernieuwers om de stoeltjes te verstoppen in bomen.( Veilig en niet beschadigd) Snel konden onze jongens de stoelen recuperen en de dag kon beginnen voor hen. Op de planning stond namelijk het 86.400 seconden spel, ook wel beterd gekend als het 24 uur spel. Hierbij kregen ze ieder uur een opdracht waarbij ze een eitje kunnen verdienen voor hun ontbijt de volgende morgen. Wanneer de avond viel begon tijdens het 24 uur spel de eierwacht. Hierbij moeten de leden hun verdiende eieren bescheremen van de leiding die probeert te infiltreren in hun kamp. Wanneer een leiding kan indringen in het kamp mogen ze een eitje wegnemen, hoe meer eitjes de JHN overhouden hoe luxuezer hun ontbijt zal zijn de dag erna. Het wordt een lange nacht, maar de dag erna krijgen ze meer dan verdiend hun rust.
Strijdende groeten van jullie Jonghernieuwers !
PS: uitslag zal volgen morgen 😉

Hernieuwers

Beste ouders en sympathisanten,
Ook deze morgen konden onze hernieuwers ontwaken met behulp van een weergaloos dj-set georganiseerd door leiders uit bubbel 1. Onze gastjes namen hierbij vriendelijk gebruik van elke minuut dat ze kregen om het zand van uit hun ogen te wrijven.
In de voormiddag trokken we onze rode draad door. Dit luidt dat bij warme temperaturen geen al te intensieve spellen gespeeld worden. Ons motto in ons achterhoofd houdend hadden we ingepland om de hersenactiviteiten van onze gastjes optimaal te benutten. Bij deze games konden de leden het niet halen van het hele hoge intelectuele niveau van hun leiders. Hopelijk heeft het niet te diep inghakt op de trots van de gastjes en kunnen ze zichzelf herpakken om revange te nemen.
Na onze boogjes gevuld te hebben en natuurlijk de verplichte platte rust gerespecteerd te hebben werden hun hersenactiviteiten opnieuw op de proef gesteld. Dit maal werd er getest wie er klaar was voor het ingenieurleven. Dit omdat we de opdracht toevertrouwd werden om een authentieke trebouchet in elkaar te steken. Deze trebouchet zal essentieel blijken in het verdere verloop van de verhaallijn.
S’avonds trokken we lijn door en werden onze leden getest via een quiz. Hierbij mochten Lucas en Jonas zich voor een avond de slimst hernieuwers noemen.
Bij deze wens ik jullie een aangename nacht en morgen zijn we terug met opnieuw een gedetailleerd verslagje.
Slaapwel