Kamp 2020 – Dag 6

Een patent op amusement sinds 1930!

Kamp 2020 – Dag 6

Kabouters

We begonnen de derde dag met een goed ontbijt, de kabouters waren zeer enthousiast omdat het “stierenstutten” waren. Na het toneeltje konden we dan ook met een volle maag aan het muurkampspel beginnen. Dit is een varicombi van 5-kamp en ladder competitie op de Chinese muur. We konden het spel jammer genoeg niet afwerken omdat de koks ons riepen voor het middagmaal. Het spel moet nu dus nog afgewerkt worden want het is een spannende strijd om de eerste plaats tussen Victor, Boris en Len, misschien niet toevallig de oudste van onze groep.
In de namiddag namen we eerst de tijd om een briefje te sturen naar het thuisfront. De leden deden hun best om hun mooiste schrijfkunsten boven te halen. Hierna veroverden we handelsposten in China in de vorm van Risk. Dit spel zal in de komende week nog een vervolg krijgen. ’s Avonds vulden we onze buikjes met stoofvlees en echte Belgische frietjes. Tijdens de dag merkten de leiders op dat de leden een beetje heel vuil waren. ’s Avonds hadden we dan ook de prioriteit om de leden in de douche te steken en hun lichaam goed te schuren. Hierna sloten we de dag af met warme puddingpap en gingen zo snel mogelijk naar ons nest.

Met vriendelijke groeten
De kabouterleiding

Pagadders

Goedemorgen allemaal!
Onze flinke slapers kwamen opnieuw, net voor tijd, gezapig wakker. Met een minieme wasbeurt wilden de pagadders zo snel mogelijk naar buiten om te genieten van de warme ochtendzon. Geen nood morgen staat een grondige wasbeurt gepland.
Een traditioneel gerecht werd ons gepresenteerd, namelijk Stierebeuter! Deze stuutjes werden vlot verorberd. In de voormiddag speelden we het alom bekende 10-kamp. Daar werden onze pagadders getest op hun algemene fitheid. Hier merkten we op dat de Corona-kilo’s misschien in het nadeel speelden. Zo werd Rune maar 2e in rotte peer. Hier was hij duidelijk niet blij mee. Nog enkele glansrijke prestaties: Emiel bleef wel een lange tijd met zijn hoofd onder water. De leiders hadden toch een kleine stressaanval. Kobe bleek dan echt enorm goed in muurzitten. Hier had hij geen moeite mee. Leon kon dan snel overweg met het pingpongballetje en palletje. Ook Jasper kon zijn schoentje bijdragen toen hij die het verst van allemaal wegslingerde.
Na de lekkere balletjes in tomatensaus hadden we onze platte rust. Die werd abrupt verstoort toen we enkele meesterhandelaars nodig hadden om de handelswaren tot aan de Chinese Muur te brengen. Onze pagadders konden met glans alle waren via rijst-, peper-, en zijderoute naar die muur brengen. Hier bleken de Mongolen het best in.
Na onze gamellen te hebben gevuld tot aan de rand met frieten, waren ze klaar voor ons avondspel. Een rustige Casinoavond bleek dan toch een grote wedstrijd om muntjes. Na de 2e overwinning op rij voor de Mongolen was het tijd voor verandering. De spannende strijd tussen de Italianen en Chinezen werd uiteindelijk gewonnen door laatst genoemden. We kregen nog een sipje puddingpap van onze lieve kokskes en toen moesten de strijders onder de veren.
Tot morgen voor meer nieuws over jullie paljaskes.
Ps: Er is post op komst 😉

Jongknapen

We stonden op met het gevoel, we doen een vrouwenshow. Dertig graden, dit zorgt voor een sensuele sfeer. Wat hebben de jongknapen een vrouwelijk kantje in hun. We zijn verbaasd! We deden een aantal ronden om uit te zoeken wie de aantrekkelijkste kantjes in zich kan hebben. Dit deden we met behulp van 2 hernieuwers die hun stage aflegden. Wij geloven dat de hernieuwers een goeie toekomst met zich mee zullen brengen. Mathias en Izar blonken hierbij uit. Zij kregen de hoogste scores van de juryleden.
In de namiddag speelden we het grote zwarte marktspel dat bestond uit 3 spelborden… Ongezien in de KSA-geschiedenis! Iedereen speelde elk voor zich en dat deden ze vol enthousiasme onder leiding van de vaste leiding en 3 andere hernieuwers opdrachtjes geld verdienen waarmee ze verschillende producten konden kopen op de zwarte markt, MAAR let op! Er waren ook 2 jongeheren die werkten voor de douane. Als deze mannen de jongens tikten, mochten ze de gekochte producten vanop de zwarte markt terug confisceren. Dat was soms wel eens tegen de zin van een aantal jongknapen, maar laat dat dan maar weer een stimulans zijn zodat de kinderen extra hun best deden. Het warme weer zorgde ervoor dat we bijna verplicht werden om douchefeesten te houden. Dit houdt in: alle kinderen samen onder de douche met feestmuziek. Douche: een kruis waaraan de waterslang vastgehangen wordt.
Na het avondmaal werkten we onze tienkamp af. Ook hierbij deed iedereen zijn best om een zo goed mogelijke score te behalen. Degene die de beste score had, luistert naar de naam Henri.
De dag sloten we af met een wandelingetje waarbij we de buren bezochten en natuurlijk werd er ook weer puddingpap voorgeschoteld.

Graag breng ik jullie morgen ook weer op de hoogte van een toffe, interessante en geslaagde dag.
Tot morgen 😉

Knapen

Lieve ouders en sympatisanten. De Knapen konden vanochtend genieten van de KSA Special als ontbijt. Boterhamen met stierenboter, bestaande uit smeerboter met bruine suiker, beter bekend als ‘stierenstutten’. Ze aten bijna een record aantal aan boterhammen. Dat was verstandig want de ochtendactiviteit bestond uit een enorme breinbreker. De Knapen werden opgesloten in een escape room en ze moesten een viercijferslot kunnen openen om te kunnen ontsnappen. De kamer was gevuld met allerlei raadsels, puzzels, en gesloten dozen. Allereerst moesten ze een brief vertalen uit het chinees. Na wat rondneuzen in de kamer vonden ze verschillende hints en sleutels om de dozen te openen. Het eerste cijfer bekwamen ze door de eerste letter te nemen van elk getal uit een cijferreeks van tien cijfers. Het tweede getal konden ze vinden toen ze hun innerlijke chemicus bovenhaalden. Aan de hand van de tabel van Mendeljev en enkele elementen die verstopt waren in de kamer kon je het getal ‘acht’ vinden (‘Ar’gon, ‘Cu’ koper, ‘H’ waterstof, en ‘Ti’tanium). De laatste twee getallen waren iets moeilijker om te vinden en het is de Knapen niet gelukt om binnen het uur te ontsnappen. Toch hebben ze uiteindelijk te code gevonden. In de namiddag deden ze stage als echte venitiaanse handelaars. Ze moesten goederen vinden en die dan op het juiste moment op de beurs gaan verkopen om de meeste winst te hebben. Het was snel duidelijk dan Julius een echte uitblinker is in het handelen en omgaan met de beursveranderingen. De koks weten ons wel te verwennen, want ’s avonds was het stoofvlees met frietjes. In de avond leerden we ze hoe met een kompas moeten leren werken want ze zouden een grote kompastocht doen. De Knapen waren snel weg met het concept van graden schieten en het noorden volgen, dus we hadden er wel vertrouwen in dat het goed zou lopen.
Dat was het weer voor vandaag. Morgen zijn we er weer met meer interessante details van het kamp.

Jonghernieuwers

Part 2 van het 24uren spel.
Na 12 uur was het nog steeds eierwacht. Hier hebben de Jonghernieuwers hun beste beentje voor gezet en zorgden ze ervoor dat ze de nacht konden afsluiten met 10 eieren.
Hun eerste opdracht na 12 uur was elke 10 minuten de vogeltjesdans doen. Hier toonde Gaëtan dat hij uitermate geschikt is voor de volgende editie van Belgiums got talent. Na verschillende opdrachten tikte de klok al snel op 6 uur, om de vermoeidheid tegen tegaan werd er beslist om een super spannende voetbal wedstrijd de spelen tussen de eerste jaars plus leiders en de tweede jaars JHN. In deze match bewees Niels dat hij het killer instinct van een echte spits had. De uitputtende match werd beslist in een 6-4 zege voor de eerste jaars. Na deze intensieve inspanning was het tijd voor een op krachten brengend ontbijt, namelijk botherhammen met stierenboter & zacht of hard gekookte eitjes. Eenmaal iedereen zijn ontbijt veroberd had kwam het zandmannetje zand in de ogen van onze lieve jonghernieuwers werpen waardoor iedereen snel in slaap viel. Om deze dag aftesluiten lieten we de jongens de wereld verkennen met hun stapschoenen.
tot morgen!

Hernieuwers

Beste lezers,
Vandaag stonden de hernieuwers op met de gedachte dat ze hun laatste stapjes richting het leiderschap in gingen gaan. Deze laatste stapjes werden in de vorm van een kleine stage. De hernieuwers konden vandaag eens kennis maken met het leiderzijnde op een kamp. Charles en Roeland namen deel aan de activiteiten van de jongknapen in de voormiddag. Louis, Jonas, Gunther en Lucas maakten deel uit van de leidingsequippe in de namiddag.
Terwijl de meeste hernieuwers druk in de weer waren in de namiddag, namen we de andere 2 leden mee op verkenning van het kampdomein. Tot onze verbazing kwamen we terecht in een waarlijkse dierentuin, waar er een paar beren te bezichtigen waren. Daarnaast passeerden we ook enkele marginalen die op een afstand bekeken werden. Als laatste activiteit werd onze eigen privé moestuin onderhouden waar voornamelijk basilicum geteeld werd.
S’avonds mochten onze gastjes nog eens hun wandelschoen aantrekken om hun laatste kompastocht als lid mee te maken.
Alé slaapwel en tot morgen.

Koks

Koks Beste ouders en sympathisanten. 5 dagen achter de rug, nog 5 te gaan. Het ideale moment dus voor ons midkampverslag. De eerste dagen was het wat zoeken om alle coronaregels goed op te volgen. Ons vocabularium werd uitgebreid met termen zoals bubbelbakken, alcoholvernevelaar, opschepnadar … Intussen hebben we onze draai al gevonden. Hij lag tussen het stoofvlees en de stierenboter, die pas vandaag op het menu stonden. In onze goed uitgeruste buitenkeuken, die we na 2 dagen mochten verhuizen van de voor- naar de achterkant van het gebouw (met dank aan kampbaas Paul) werden al enkele topmenuutjes geprepareerd. Kampklassiekers zoals tomatenballen in gehaktsaus, fishdicks, nesse kalkoenrollade, English breakfast, enzoverder passeerden al de revu. Aangezien de temperaturen de volgende dagen flink de hoogte zullen in gaan – geen paniek, er is genoeg hydratatievloeistof voorzien en onze tomaatjes liggen al klaar om te drogen in de zon – staan er enkele lichter verteerbare gerechjes op de planning. Morgen (vandaag, red.) DE kampklassieker: hepseworst met gebakken patatjes. Later deze week nog vol-au-vent met frieten, WAP, jambalaya en beenhesp. Vandaag hebben we een nieuw blik koks opengetrokken, dus enthousiastelingen genoeg om ook de 2de helft van het kamp etensgewijs tot een goed einde te brengen. Tot volgend jaar voor een nieuw midkampverslag! Culinaire groetjes De koks