Kamp 2020 – Dag 7

Een patent op amusement sinds 1930!

Kamp 2020 – Dag 7

Kabouters en pagadders

Vandaag vertrokken we op onze dagtocht. Geen normale dagtocht, maar wel een coronaproof editie. Na het ontbijt met speculooskoekjes was het tijd om de stapschoenen aan te trekken. We verlieten de kampplaats in de brandende zon en kwamen terug toen we enkele blaren rijker waren. Daar werden we verwelkomd door de koks met een sterrenbuffet, namelijk koude schotel. Na deze appetijtelijke maaltijd was het tijd voor een verlengde platte rust. In de namiddag moesten de pagadders samen met de kabouters op zoek gaan naar de schat. Ze konden elk hun eigen schatkaart verzamelen door ballonnen kapot te dartsen. Het duurde even maar uiteindelijk wist het blauwe team toch de overhand te nemen, maar het oranje team volgde op de voet. Nadat ze de sleutel gevonden hadden besloten beide teams het op een akkoordje te gooien en zo werd beslist om de schat te delen. De schat van chips werd nog even weggestoken want de hespenworstskijven wachtten op ons.

Bij de kabouters werden de toneeltjes van de afgelopen 3 dagen herhaald in onze zelfgemaakte poppenkast, na het poppenkasttoneeltje werd het kamp geëvalueerd door de leden zelf. De overduidelijke winnaar van de spelletjes was het spel van vandaag, namelijk de schat van de Khan zoeken met behulp van een schatkaart.

’s Avonds werkten de pagadders hun 10-kamp af. Na het toneeltje speelden we nog een matchke voetbal. Voor het 10-kampspel moesten we maar 2 spelen afwerken. Eben jongleerde het best van de groep. Emiel kon dan het luidst roepen. Met 113 decibel won hij, op de voet gevolgd door Kobe. Ze konden nog genieten van een langverwachte douche en intussen was het al tijd om hun bed op te zoeken.

TOT MORGEN!!!

Jongknapen

We begonnen de warme dag met een bosspel. De leiders verdeelden de groep in 2. Dat was niet naar ieder zijn zin, maar desondanks deed iedereen zijn best en deden ze goed mee. ’s Middags konden we genieten van het kunstwerk van de koks dat ze verwerkt hadden in de overheerlijke koude schotel. Daarna “genoten” we van een welverdiende platte rust. Dat werd gevolgd door het BK buiksleren op de bache. In de avond gingen we naar Knokke om een gokje te wagen in het casino, waarbij er veel geld gewonnen werd, maar vooral heel veel geld verloren werd. Izar was daarvan een mooi voorbeeld.
Gegroet, de jongknapenleiders!!
PS smoet junder ma goed in daj nie verbrandt

Knapen

De knapen kwamen vandaag zwetend uit te de tent. Het zou vandaag een warme dag worden. In de ochtend werkten de Knapen hun meesterwerk af want het was weer tijd voor hun t-shirts de bekleden met nieuwe kleuren tijdens de tie dye. De nieuwe kleurenopties waren pony pink en tulpen rood. Tijdens het drogen van de t-shirts speelden we allerlei sportspelletjes. Petanque was heel erg in trek. In de namiddag deden we ons zonnecrème en zwembroekje aan. We deden diverse waterspelletjes maar de hoofdatractie was toch wel de sleerbaan van water en bruin zeep. Alle leden deden mee. De ene na de andere vlogen over het canvas. We wilden zelf levens echt curling doen, maar het was al weer tijd voor het vieruurtje. Na een lekkere wafel speelden we nog wat spellejtes, van petanque tot het classieke kaartspel manillen. De Knapen kunnen allemaal nu al minstens de brede basis van manillen. Na het avondeten was het tijd om het intellect van de Knapen om de proef te stellen. Het was nek aan nek maar ‘De Pony’s’ hebben toch de overwinning behaald. Daarna was het vlug tijd om in hun kaf te kruipen en te gaan slapen.
Slaapwel!

Hernieuwers

Op dag 7 van het KSA kamp besloot Frank om er gigantisch hoge temperaturen tegenaan te smijten. Hierdoor vonden we het verstandig om de schaduw in het bos zoveel mogelijk op te zoeken vandaag. ’s Ochtends breidden de leden hun sociale contacten uit. Hierin bleek de één al sociaal vaardiger te zijn dan de ander.
In de namiddag deden de hernieuwers mee met de jongknapen en knapen en transformeerden we samen de kampplaats om tot een heus waterparadijs. Dit bleek ideaal aangezien de hoge temperaturen. Meer dan een gigantisch plasticen doek en wat bruine zeep hadden de meesten niet nodig.
Toen de temperaturen al wat begonnen te minderen en zodoende ook de zon al begon te zakken besloten we om onze leden te testen in verschillende disciplines. Hierin was het elk voor zich en ook de leiding kon het niet laten om zich te mengen in de strijd. Toen we het resultatenbord erbij namen zagen we dat de leden geen schijn van kans maakten ten opzichte van hun leiding. Enkel Louis Decaestecker kon ietwat in de buurt komen van de oppermachtige leiders. Om hun gedachten te verzetten na het zware verlies nodigden we de leden uit om hun sociale vaardigheden die ze geleerd hadden sochtends, uit te testen op de leiding van bubbel 2.
Vele groeten jegens de hernieuwerleiding.