Kamp 2021 – Dag 1

Een patent op amusement sinds 1930!

Kamp 2021 – Dag 1

Kabouters

De kabouterleiders zijn na een lange autorit dan toch aangekomen in Sint-Truiden, na een aangename stop in Groot-Bijgaarden, waar ze nog druk aan het werken waren aan een nieuwe tankstationshop om een zakje snoep te kopen, zijn we doorgereden naar de kampplaats. Daar aangekomen, waren we, als de ervaren leiders dat we zijn, direct begonnen aan de camion uit te laden, shout out naar Plantenkwekerij Willaert, indien u planten nodig hebt, u weet het zijn. Soit, na de camion uitgeladen te hebben, sorteerden we het materiaalkot om doorheen het kamp alles vlot te vinden. Na veel gezwoeg en gezaag later, was alles op orde om onze kabouters dinsdag te ontvangen. Hopelijk zal iedereen er klaar voor zijn, want voor de kabouters staat er een topkamp op de agenda!

Met vriendelijke groeten,

De kabouterleiding, Seppe, Remi, Arno, Ruben, Louis, Mattis

Jongknapen

Halloo halloo,

We zijn er weer geraakt. Na een lange treinrit en een heuse wandeling kwamen we toen op onze kampplaats. Blij dat de vrachtwagen al uitgeladen was installeerden we ons en begonnen we aan een klein visexperiment in de lege vijver van de kampplaats. Na een teleurstellende vangst waren we blij dat we onze magen konden vullen met mac and cheese. In de avond leerden we dat de Jongknapen goed met geld kunnen omgaan want de casinoavond was een lucratieve business.

De volgende dag wordt er weer een vol spel en plezier.

Tot morgen!

De Jongknapen leiding.

Knapen

Na een jaar wachten is het weer zover, KAMP. Om 11.16 namen we de trein richting naar Sint-Truiden. Zoals kippen zonder kop liepen we van station naar’ station om uiteindelijk aan te komen op de kampplaats. Wat een luxe, de camion was al geleegd. We zetten de tent op en aten macaroni. Njam.

Na een fietstocht en wat napraten, gingen we in bed, want er staat een drukke dag te wachten.

Er is niet veel te zeggen, er is nog niets gebeurd.

Mvg,

De knapen

Jonghernieuwers

Dag mama en papa

Ik ben veilig aangekomen met de trein ik heb de vele stations gezien. Ik vond het station van Leuven het mooist, maar het lelijkst was toch wel dat van Tienen. Trouwens het station van de beste voetbal club van België passeerden we ook Brugge en dan hebben we natuurlijk niet over Cercle, maar Club Brugge! Wat een geluk wanneer we op de kampplaats kwamen was de camion al uitgeladen en moesten we nog enkel onze tent opzetten. Tijdens de kreten konden we het niet laten om onze leider die toch niet meer zo goed te arm is eens wat uit te lachen. Dan probeerden we om onze leiders te verslaan in het manille, maar Baptiste en Simon wonnen toch. Dan helpen we de hernieuwers nog met de sjorring.

Groetjes
De Simon en Michiel

PS. We aten macaroni, lekker!

Hernieuwers

Hey allemaal

De eerste dag van ons kamp zit er alweer op niet te geloven. We waren al vroeg op de kampplaats en de vrachtwagen was vlug geleegd. Of niet, de kampbaas had de sjorpalen liever 100 meter verder zien liggen. Dit kon de hernieuwers niet deren – buiten wat gemor natuurlijk – en algauw lagen de palen op de juiste plaats. De hernieuwers waren nog niet uitgeput en na de lekkere macaroni begonnen de eerste palen van de sjorring uit de grond te vereisen. Hopelijk wordt dit een bouwwerkje om trots op te zijn misschien bouwen we een Parthenon maar misschien ook iets helemaal anders dat zal morgen uitwijzen. Voor het slapen gaan gaven we ze ook nog de grote lijst van opdrachten mee die ze dit kamp moeten proberen af te ronden.

Tot morgen met meer weer, liefst minder.

 De hernieuwerleiding