Kamp 2021 – Dag 2

Een patent op amusement sinds 1930!

Kamp 2021 – Dag 2

Jonknapen

We zijn deze ochtend met een goed humeur opgestaan en hadden ons klaargemaakt voor het eerste welverdiende ontbijt van dit kamp. Achter het ontbijt hebben we onze wandelschoenen aangetrokken en zijn we de kampplaats gaan verkennen en we hadden mysterieuze wezens gespot, jaja, kleine kikkers en grote padden. De jongknapen zijn er dan ook in geslaagd om een kleine kikker zoo op te richtten. Een dikke proficiat aan Danté, Lars en Sem hadden wel geteld 14 kikkers kunnen vangen en deze hebben we natuurlijk weer vrijgelaten in het wild. En toen was het tijd voor het middagmaal. Het middagmaal bestond uit een ietwat gepeperde currysaus met rijst en lekkere kip, nadat onze maaltijd gezakt was en de tafels gekuist waren, zijn de vogelpiektalenten van de jongknapen getest geweest tijdens de bestorming van onze basis, deze werd goed verdedigd, maar de jongknapen hadden nood aan nieuwe calorieën, in de vorm van stutjes met confituur. Onze avondactiviteit startte iets later dan verwacht, maar de schade werd vlug ingehaald tijdens de pleinspelen. Vermoeid, maar content dronken de leden hun warme chocomelk vooraleer ze hun bed in kropen.

Tot morgen.

Knapen

Na een goeie nachtrust, stond iedereen op met volle goesting. Een lekker stuutje met choco deed iedereen deugd om aan een nieuwe dag te beginnen. We leerden de kids sjorren, waardoor ze een trap konden maken in het decor van de toneeltjes. Na de middag was het zeer wisselvallig. We moesten een paar keer schuilen voor de “hevige” regenval in onze grote tent. Deze was hier speciaal voor voorzien. Gelukkig!

Toen de droogte en de zon terugkwamen, speelden we een spel dat de knaapjes zeker wouden spelen dit kamp. Daarna kropen we inde auto en dropten we ze op ongeveer 12km. Deze 12km werden zeer flink gestapt.

Met fiere leiders kropen we in ons tentje en droomden we alweer van een nieuwe KSA-dag.

Tot morgen!!

Jonghernieuwers

Op de 2e dag stonden de jonghernieuwers vlot op. Eenmaal iedereen goed en wel uit bed geraakt was het tijd voor boterhammen met choco die met gemak werden verorberd. Na het ontbijt stond er sjorren op de planning. Wederom stelden de JHN’s niet teleur en voltooiden ze al een groot stuk van de sjorring (redactie niet volledig akkoord 😉). Na al dat harde werk stond er kip curry met rijst op het menu. Om deze heerlijke maaltijd te laten bezinken werd er even genoten van een weldoende platte rust waarna we nog een potje manille speelden. Circa 17h zorgden de weergoden voor de onnodige portie regen waardoor de JHN’s even konden stoppen met sjorren. In de avond stond er een voetbal match op de planning tegen de leiders van de jongste groepen. De score van deze match is onbelangrijk want we hebben ons enorm geamuseerd. In onze ogen zijn we beide winnaars. Na al dat sporten was het tijd om nog even na te praten en hierna onze zachte bedjes op te zoeken.

JHN out, greeets!

Hernieuwers

We maakten de leden deze ochtend vroeg wakker om gauw terug aan een nieuwe toffe dag te beginnen. Na een lekker boterhammetje met choco gingen de sjorwerken in een tweede fase na de funderingen van gisteren stonden vandaag de hoogtewerken op het programma. Dit alles zorgde dat de sjorring stilaan vorm kreeg en na een lekker middagmaal – kipcurry met rijst en lekkere ananas – konden we aan de sierstukken beginnen. De sjorring is dan nu ook bijna af nog een laatste push morgen en het bouwwerk is compleet. We geven ook nog een eervolle vermelding voor de knapen en jonghernieuwers voor hun minieme hulp. Na het avond eten met lekkere fish sticks en gebruineerde patatjes was het tijd voor de jaarlijkse traditie de voetbalmatch tegen de katjes. Alhoewel om alles eerlijk te laten verlopen de teamverdeling niet zo strikt afgescheiden was. Zullen we het over het resultaat verder niet hebben. Dan was er nog wat tijd om hun lange lijst van opdrachten verder af te ronden en hun tent op te zoeken.

Tot morgen met een nieuwe feitjes en weetjes vanuit het toch wat verre Sint-Truiden!

De hernieuwerleiding