Kamp 2021 – Dag 3

Een patent op amusement sinds 1930!

Kamp 2021 – Dag 3

Jongknapen

De jongknapen hebben de dag gestart met een stevig ontbijtje. Het weer zat in de ochtend niet echt mee waardoor  we moesten schuilen in de kamers. Vlak voor het middageten trokken de jongknapen hun laarzen aan om samen de diepe beken te verkennen met leider Tjorven. Na het middagmaal gingen we aan de slag  met de Olympische spelen waar Henri goud nam. Als avondactiviteit speelden we een spel waar de jongknapen zichzelf leerden bevrijden en vluchten van de leiders. Na de puddingpap moesten de jongknapen direct in hun bed kruipen, maar wat ze niet wisten is dat hun nog een horror fakkeltocht te wachten stond. Daar kregen ze de urban legend te horen van “the licking man”. Tot slot konden ze opnieuw in hun bedje kruipen maar nu voor echt Groetjes, de jongknapen!

Knaapsels

Goeiedag beste ouders

In de ochtend speelden we een roofspel in de gietende regen. Gelukkig speelden we dit in het bos en konden de bladeren het vallende water opvangen voor wij dat deden. We maakten gebruik van de regenval om te rusten in onze tentjes om dan een zeer zonnige namiddag tegemoet te gaan. Gelukkig, want zo konden onze puppy’s in het droge opdrachten voltooien om geld te verdienen. Met dat geld konden ze troepen kopen om hun torens te beschermen. Op het einde van dat spel namen we afscheid van onze leider Dirk (Louis Naert) ☹.

Vol goeie moed begonnen we na het heerlijke avondmaal (pitta met alle groentjes) met de decodering van de eerste tekst van de tweedaagse. Het begin viel tegen, waardoor de moed een beetje zakte, maar toen de leiders een handje hielpen, liep het heel wat vlotter.

Na het uitschrijven van de morse-vertaling, dronken we samen nog een beker puddingpap en gingen we naar bed. Op naar een goeie nachtrust, om de tweedaagse goed te starten!

Succes aan onze leden en tot morgen!

Bye bye x

Jonghernieuwers

Bonjours…

In de voormiddag werd een goddelijk doopsel voorbereid door onze christelijke diaken Mathis en Baptiste. Dit deden ze voor adelijke Aden van blauw bloed. Door omstandigheden kan hij het volledige kamp niet bijwonen. Na de hevige voorbereidingen was het tijd voor een krachtvoermaaltijd. Er stond namelijk hamburgers met boontjes, spek en potatoes op het menu. De leden smeekten na dit culinair hoogstandje om een platte rust. Nadat onze kadetten uit hun slaap ontwaakten was het tijd voor een dessert. Hiervoor werd een fikse wandeling voorzien richting het ijskraam. Eenmaal de maagjes volzaten met ijs was het tijd om de action te bezoeken. In de action werden enkele lokale koopjes gespot. Toen het tijd was om te vertrekken wandelden we een eindje verder. Door al dat wandelen kreeg Baptiste zin in een streekproductje namelijk de peer. Hij nam een grote hap van een minder rijpe peer waardoor hij deze in frustratie de ruimte in stuurde. Om tot rust te komen werden de jongknapen aangemoedigd in hun extraordinaire 5 kamp. Na al deze inspanningen begonnen de maagjes van de boys te grommen. Ze hadden geluk er stonden durums op het menu. Toen deze goddelijke maaltijd verorberd werd was het tijd om de sjorring te vervolledigen met de benodigde accessoires. Eenmaal de JHN’s hiermee klaar waren keken ze met smekende oogjes naar de leiding. Ze gingen op hun knieën voor een adembenemende bedevaart waardoor hun wereld werd verrijkt door grote stappen richting hun toekomst.

PS: De boys konden nog steeds niet winnen in het manillen.

See you later, alligator!

JHN leiding xxx

Hernieuwers

Hallo

We zijn nog steeds op kamp – raar maar waar. We zijn ondertussen al gewend aan ons nieuwe ritme, alleen de weergod (Poseidon) was nog niet op de afspraak. We besloten dan ook om verder te werken aan onze opdrachten in onze materiaaltent (lees: onderhoudswerken van lichaam en geest). De sjorring moest wachten anders gingen de ionisch zuilen er zeker eerder staan. Hierna volgde een straffe maaltijd (lees: peper) die ons weer de moed gaf om verder te werken samen met een iets gunstigere Poseidon. Onze hercules-arbeiders werden dan ook nog eens versterkt met een extra lid om het feest compleet te maken. We zijn trots op ons werk. In de avond speelden we binnen en tasten we de grenzen van onze leden af. De vermoeidheid van de eerste dagen kwam toch al wat boven en met zicht op de activiteiten van morgen leek het ons toch wel verstandig om vroeg onder de wol te kruipen.

Groetjes

De hernieuwerleiding

Koks

Dag beste kampverslagliefhebbers

Hier de koks met het eerste keukenverslagje. Sinds vandaag zijn we voltallig en werd er een snelcursus Grieks-Romeins kampkoken voorzien voor de nieuwe werkkrachten, want vanaf morgen vollen bak bakken en braden – ondanks de door Poseidon gestuurde regenstormen – om ook de jongste leden van spijs te voorzien. De eerste dagen hielden we een Spartaans kookschema aan en was het eten dan ook tiptop in orde (we zeggen het zelf maar hé). Koken, afwassen en tussendoor eens de Augiasstallen uitkuisen. Elk werk wordt vlotjes tot een goed einde gebracht, enkel de avondlijke bacchanalen botsen soms met het vroege ontwaaktijdstip. Maar geen nood, een klein efforke en het lijkt alsof Zeus met zijn bliksemschicht alles weer op orde zet. We zijn zelfs al begonnen aan de voorbereidingen van het laatste avondmaal. In primeur, vertel het niet door: Canard à l’orange. Technische problemen zorgden er echter voor dat we de jacht moeten verderzetten met pijl en boog. Het aantal te vangen eenden staat hierdoor nog altijd op 9. Maar we blijven volharden en hebben er alle vertrouwen in dat alles goed komt/is/blijft.

Tot typens

Herculiaanse groentjes

De koks