Kamp 2022 – Dag 3

Een patent op amusement sinds 1930!

Kamp 2022 – Dag 3

Jongknapen

De dag brak alweer aan. Dit keer met een uniek en lekker tijgerbroodje met choco. ’s Voormiddags verkenden we het geburchte met de voeten. De kids kregen een kaart van de streek waarmee ze naar de aangeduide punten moesten gaan. Onderweg deden we allerlei opdrachtjes en daarna gingen we weer verder. Na het lekkere middagmaal, konden we genieten van een welverdiende pauze om direct daarna te beginnen aan ons spel. Het doel van het spel was om de vuile vloeistoffen bloed en urine (dat was echt!! 😉) te zuiveren om toch te kunnen hydrateren. Hiervoor moesten ze voorwerpen inruilen voor actieve kool. Deze stond zeer actief en zo motiveerde de actieve kool ook onze topleden. ’s Avonds aten we heeuurlijke pita waarvan de calorieën al snel terug verbrand werden, want alweer hadden we een topspel na het eten. We investeerden in vastgoed door te sporten. Hoe gemakkelijk kan het zijn? 😊

Wij kijken alvast uit naar morgen om er alweer een superleuke dag van te maken (ook worden de kleinsten verwacht die we hartelijk welkom zullen heten!).

Tot morgen liefste ouders x

Knapen

De derde dag zit er jammer genoeg al op. We hebben de dag goed begonnen met tijgerbrood met choco. We hebben dan al vroeg op onze fiets gesprongen voor een dorpsspel te spelen. Onderweg naar het centrum van het dorp hebben onze knapen hun ware Wout Van Aert bovengehaald. We hebben dan de knapen opdrachten gegeven dat ze moesten voltooien zoals; verzamel 50 verschillende posters. De opdrachten waren nog niet voltooid tegen de middag en er moesten er nog veel gedaan worden. Maar het was dan eerst tijd voor het middagmaal, met natuurlijk hamburgers met suikerbonen en patatten. Na het middagmaal besloten we om te voetballen met de jongknapen op het voetbalplein, leiders tegen leden. Natuurlijk wonnen de leiders, proficiat Roeland, Emile, Tjorven en Gunther met de overwinning. Na de intensieve match, hebben we ons dorpsspel voortgezet. De knapen hebben hier dan ook bijna al hun opdrachten voltooid. Tijd voor het avondeten, op het menu overheerlijkeeee pitta, hmmmmmm. De avond brak nader toe dus besloten we om de knapen voor te bereiden op 2daagse, waar ze hun beste morsecode konden bovenhalen. Dan was er nog tijd voor een avondspel en mochten de knapen infiltreren, proficiat aan Dante die heel het spel ongezien bleef te blijven. Toen gingen we naar betleghem want morgen staat er een grote lastige warme dag te staan.

Ciao Ciao en tot morgen xx

Jonghernieuwers

We zijn de dag goed begonnen met lekkere boterhammen met choco, terwijl elke andere ban voor tijgerbrood koos, kozen wij ervoor om de gezonde toer op te gaan en voor bruin brood te kiezen. Na het toneeltje werd de rode draad van het kamp voorgesteld aan de jongens, gedurende het kamp moeten ze verschillende opdrachten volbrengen. De volledige voormiddag kregen ze de kans om hieraan te beginnen. In de middag kregen we van de koks burgers met aardappelen en boontjes. Nadat de leiders zich hadden bewezen als echte fietsenmakers en een korte platte rust maakten we koers richting Herentals voor ons tweedelig spel. Het eerste deel van het spel was een stadsspel waarin de ingrediënten konden verdiend worden voor het avondspel. We waren juist op tijd terug voor het avondeten, gelukkig maar, want het was pita! Voor het dessert moesten de jonghernieuwers zelf zorgen. Tijdens het spel in de namiddag hadden ze ingrediënten verdiend waar ze iets lekkers konden van maken. Na het spel maakten de jonghernieuwers zich op voor een speeddate met de chiromeisjes die ook op kamp zijn in Lille, gelukkig hadden ze parfum meegenomen uit Herentals. Na het tinderspel in real life kregen de jongens nog even tijd om na te praten over hun ervaringen en dan was het bedtijd, want morgen volgt een belangrijke dag. Slaapwel!