Kamp 2022 – Dag 4

Een patent op amusement sinds 1930!

Kamp 2022 – Dag 4

DE KABOUTERS

Vandaag was onze eerste dag op kamp. We verzamelden aan het lokaal om dan samen naar het station te gaan. Na dat de slimste leiders het verkeerde perron kozen, konden we correct vertrekken richting Herentals. De treinrit was goed. Warm maar goed. Zonder overal lang te wachten om over te stappen, waren we rap in het station. Net konden we de bus nemen richting station. Anders was het een uurtje wandelen, wat voor velen geen goed alternatief was. Na onze bestorming van de kampplaats, werden de bedden opgemaakt. Na een rondleiding werd het bos verkend. De eerste positie van het kabouterkamp werd al beslist. Na enkele verstevigingen verkenden we de plaatselijke fauna en flora. Eekhoorntjes en wespen â volonté. Rap werd het tijd om van de heerlijke kookkunsten te proeven. SPAGHETTI! Als avondactiviteit werden de gemiste kamptoneeltjes samengevat in een poppenkastversie. Hierna proeven ze de legendarische puddingpap, want wie slaapt nu niet goed met een volle maag? Pyjama aan en bedje in.

See you!!

De Kabouterleiders.

Pagadders

Dag 1 werd naar gewoonte gestart met het vertrek met de trein richting het iets minder Franse Lille. Nadat de kampplaats grondig werd verkend werden de bedden gemaakt. Het eerste spel gingen onze pagadders meteen internationaal met een spel Risk. Sommige groepjes hadden ietsje meer dobbelsteengeluk vergeleken met andere teams maar van team blauw was het crimineel. Na deze lastige avond werd de honger meteen gestild door de lekkere spaghetti van onze koks. Daarna werden de leden vies geprankt door vroeg in bed te gaan, om erna wakker gemaakt te worden en een wandeling te maken. Daar werd de landgrens opgezocht, blijkbaar ligt dat op het einde van de straat. De avond werd afgesloten met overheerlijke puddingpap. Nu liggen de Pags te zweten in hun bedje want morgen staat er weer veel op de planning.

Groetjes de Pagadderleiders

Jongknapen

Na het gebruikelijke ontbijt kon de dag beginnen. Hier gingen we op zoek naar onze innerlijke creativiteit en handigheid. Uit een schoendoos maakten we een flipperkast! Deze konden we naar hartenlust versieren en uitgebreid testen met onze knikkers. ’s Middags genoten we van de rust, want we waren de enige ban op de kampplaats. Helaas was dit van korte duur, want daar stonden de pagadders en kabouters plots. Al een geluk dat dit slecht nieuws gecounterd werd met een lekkere cordon blue. In de namiddag speelden we de enige echte Robin Hood-stratego. De tactische aanvalsplannen waren veelvuldig te zien. Uiteindelijk kreeg onder de warme middagzon de vlag van het kamp van Maxim, Maxim-Miliaan, Ayden en Yentl het iets te warm en zocht koudere oorden op. Na een goed gesmaakte spaghetti quizden we erop los en daar wou Rune toch iedere vraag juist beantwoorden. Spijtig genoeg waren er ook muziekvragen waar anderen toch wel wat meer wisten. De puddingpap voor het slapengaan was ideaal vooraleer de rust van ons bed op te zoeken.

Tot morgen

De jongknapenleiding

Oudsten

De oudsten zijn op hen 2daagse aangekomen na een dag zwoegen in de zon en klaar om morgen de 2e dag aan te vatten.