Kamp 2022 – Dag 5

Een patent op amusement sinds 1930!

Kamp 2022 – Dag 5

Kabouters

De ochtend werd ingezet met lekkere speculoospasta stutjes. Na het vullen van de maagjes was het tijd voor ons eerste grote spel van het kamp. 2 groepen daagden elkaar uit om de watervoorraad zo goed mogelijk bij te vullen. We liepen vele kilometers tot we in schuim en zweet stonden, want niets is te veel om te winnen. Natuurlijk dronken we genoeg water aangezien het toch warm was. Gelukkig geven de bomen voldoende schaduw om toch voluit te gaan. De honger begon op te spelen dus werd het toch tijd om een stevig middagmaal te verorberen, een magnifieke stoemp fatal. Na een korte pauze konden we er weer volledig tegen aan om het doel zo goed mogelijk uit te voeren. De bendeleden van Robin Hood moesten zo rap mogelijk, met zoveel mogelijk goud en punten Engeland doorkruisen tot aan het kasteel van Nothingham. De duidelijke winnaars van de namiddag waren Gus, Vic, Titus en Lowie. Het is natuurlijk KSA-kamp, dus liever wat dikker in de kist dan een maaltijd gemist, tijd om braadworsten te eten. Na het eten was het tijd voor het eerste toneeltje, gelukkig waren de kabouter al up-to-date door de poppenkast van gisteren. Zo waren ze volledig mee met de gebeurtenissen in het kampverhaal. Deze ontspanning was maar van korte duur aangezien het tijd was voor enkele disciplines van het officiële kabouter 10-kamp 2022. Eerste discipline was rotte peer waar de gespierde stylo’s fantastische resultaten neerzetten. De Tweede discipline was stoelendans, dit was vooral een zware zenuwstrijd, maar dit weerhield Elias niet om te tonen dat hij zenuwen van staal had en pakte de overwinning. De dag was lang en uitputtend, dus iedereen kreeg nog een beker Fristi om dan te genieten van een welverdiende nachtrust. Slaapwel en tot morgen!!!

De Pagadders

Beste lezers, vandaag stond de eerste volledig dag op de planning. Voor we begonnen met deze dag  boordevolle spelletjes, aten we een stuutje met speculoospasta. Hierna begonnen we onmiddellijk met 5 kamp dat uiteindelijk Victor heeft gewonnen en met een trotse 2de en 3de plaats Xavi en Thiago. Voor we het wisten hoorden we het eetliedje al en mochten we proeven van de overheerlijke stoempfatal. In de namiddag zochten we de code voor het cijferslot te kraken want Robin Hood is zijn peird kwijt. Door 3 escape rooms op te lossen konden ze de code vinden waardoor Robin Hood weer verder op pad kon gaan. In de avond konden we genieten van een worstje dat tussen een broodje lag. Het eten konden we rustig laten zakken terwijl we konden genieten van het acteertalent van onze leiders. De avond werd afgesloten met een durftocht. Hierdoor konden we zien hoe dapper onze pagaddertjes waren. De gastjes begonnen ook al een beetje te ruiken waardoor we het eerste water opgezocht hebben in de douche. Momenteel liggen de pags te slapen want morgen staat er weer een nieuwe dag voor de boeg. Slaapzacht iedereen!

Jongknapen

We stonden op met de zonnestralen in ons gezicht. Een lekkere boterham met speculoospasta stond op het menu. We startten met alweer een supertof spel. Op een bord hingen allerlei ballonnen met daarin legoblokjes. Die moesten ze kapot proberen gooien met dartspijltjes. Met de legoblokjes moesten de gastjes een kasteel bouwen die we vooraf bouwden en waarvan er een stappenplannetje was opgesteld. Op het einde van het spel kwam een goeie regenvlaag, waardoor we noodgedwongen wat extra vaart hierin moesten steken. De leiders hielpen wat mee met gooiden en zo rondden we samen het spel af. In de platte rust werkten we dan het kasteel af. ’s Middags aten we stoemp fatale. Een maaltijd die we sinds vorig jaar eten op kamp en hoogstwaarschijnlijk nog lang zal gemaakt worden, want het is overheerlijk. In de namiddag leidden we ons jongknaapjes op tot dappere en gedisciplineerde militairs. Door verschillende commando’s te gehoorzamen en een parcours af te leggen voelden ze zich natuurlijk apetrots! Net zoals wij. 😊 Om in thema te blijven moesten de opgeleide militairs het kamp van de leiders infiltreren. In het begin verliep dit moeilijk omdat het nog klaar was. Toen het donker werd verliep dit steeds beter en beter (voor de leden dan…), maar ook bij dit spel werden we alweer gedwongen te stoppen door een flinke regenbui en wat onweer. We stapten tussen de druppels uit het bos terug naar de kampplaats, dronken een beker puddingpap en kropen in ons bedje. Alweer een dag voorbij… ☹

Morgen een nieuwe dag en we hebben er weer vol goesting in!

Gegroet lieve oudertjes en tot morgen!!

Jongknapenleiding, 4 augustus 2022

KNAPEN               

 Hier zijn we weer na een dagje geschrikkeld te hebben. Maar daar is een heel goede verklaring voor. Gisteren zijn de knapen namelijk op tweedaagse vertrokken. Eerst nog een stevig ontbijtje (lees: English breakfast) binnen spelen en dan snel de trekrugzak klaar maken voor vertrek. Vervolgens vertrokken de knapen vol goede moed richting cp 1. Tot aan cp 1 verliep alles op rolltetjes. Er werd een goed tempo aangehouden en ook werd er niet verkeerd gelopen. Maar blijkbaar had de leiding te vroeg gebofd. Het vertalen van de nieuwe route aan cp 1 was vrij moeizaam als ook de tocht naar cp 2 die er aan verbonden was. Uiteindelijk zijn de knapen toch op de slaapplaats in Herentals geraakt en konden ze nog genieten van een gamelle heerlijke spaghetti.

Na een welverdiende nachtrust was de tweede dag aangebroken. Op de tweede dag was de moed al bij enkele gezakt. Toch overwon het doorzettingsvermogen en vertrokken ze naar de eerste cp. Daar bleek dat één van de knapen het niet meer zag zitten en dat de pijn ondraaglijk werd. Daarom heeft hij jammer genoeg de wandeltocht niet uitgewandeld. De andere knapen daarentegen hadden een tweede leven gevonden. Daardoor hebben ze zich kunnen herpakken en hebben ze de wandeltocht met succes kunnen uitwandelen. Eenmaal aangekomen op de kampplaats konden de knapen nog een braadworst verorberen en zich opfrissen. De tweedaagse werd afgesloten met een filmavond aangezien de batterijen bij iedereen op waren. Daarna heeft de leiding iets gezien wat we dit kamp nog nooit gezien hebben. De knapen zijn in een recordtempo in bed gekropen. Wat ook begrijpelijk is.

Benieuwd in welke toestand ze morgen zullen opstaan.

Slaapwel en tot morgen!

Vele groetjes van de knapenleiding

Jonghernieuwers

Net zoals gisteren stond vandaag een dag wandelen op de planning. In de morgen kwamen de jonghernieuwers al iet wat moeilijker wakker dan gisteren, ze hadden er namelijk al een lastige dag op zitten. Ze lieten de knapen voor hen vertrekken maar de voorsprong van de knapen werd al rap weggewerkt, het tempo lag namelijk redelijk hoog vandaag. Doordat we een beetje later hebben ontbeten, aten we wat later voor middag. De koks hadden stoempfatal voorzien voor ons, lekker! Hierna moest nog een grote 10km gewandeld worden en dan zat de 2daagse van dit jaar er al weer op! Ook deze laatste kilometers verliepen zeer vlot, dus de jongens waren net op tijd terug voor de braadworsten. In de avond, na het toneeltje, kregen de jonghernieuwers de kans om zich op te frissen in de douches en sloten we de dag af met een rustige film. Slaapwel en tot morgen!

*Wat oldskool Nokia foto’s om de sfeer te vatten.