Kamp 2022 – Dag 6

Een patent op amusement sinds 1930!

Kamp 2022 – Dag 6

Kabouters

De kabouters sprongen weer vroeg uit de veren. Na het ontbijt werd het toneel over Robin Hood verdergezet. Als ochtendactiviteit haalden de kabouters hun beste kooktalenten boven en hielpen ze de koks met het maken van de tomatenballetjes in gekaptsaus, waarna ze deze zelf deels verorberden. Ook de heerlijke fruitbrochettes, die iedereen kreeg als 4-uurtje, werden gemaakt door onze mini-chefs. De platte rust werd benut om brieven te schrijven naar het thuisfront. Na de platte rust werden de kabouters in 2 teams verdeeld. Ze gingen de strijd aan tegen elkaar in een traditionele biosstratego. Na het ravotten verzamelden de kabouters hun eetgerief en genoten ze van de lekkere frietjes met stoofvlees. In de avond gingen we op zoek naar de slimste kabouters door middel van een quiz . Na alweer een zware maar leuke dag haalden de kabouters nog voor een laatste keer vandaag hun beker boven voor puddingpap. Hierna gingen ze gaan slapen om morgen fris te zijn voor dagtocht.

Pagadders

Dag lieve oudertjes. Vandaag stonden we op met het gedacht een goede dag te hebben. Dit was echter geen schijn. Het begon wel goed, we hadden stuutjes met confituur, en toen ging het neerwaarts. We werden in een uniform geplaatst en moesten een helse paracommando doen. We kunnen wel concluderen dat Jacob, broere vanā€¦ het meest meehad van een nieuwe paracommando. Daarna schreven we briefjes voor het thuisfront en konden we maar hopen op een betere verloop van de dag.

Platte rust kwam als geroepen, want al dat lopen zat in onze benen. Die hadden we blijkbaar nodig voor het beklimmen van de colaberg. We verzamelden Mentosmuntjes en versloegen de circusaap. De cola ontplofte, minder spectaculair dan gehoopt, maar het gaat om het gedacht e. Mogen we ook houvast hebben in ons leven, of is dat teveel gevraagd?

Als slot verstopten de leiders zich voor ons, hadden ze genoeg van ons of is het iets anders? We weten het niet! Gelukkig hadden we ervoor stoofvlees friet gegeten en was de dag uiteindelijk zeer geslaagd. De leiders hebben ons vies geprankt om te zeggen dat we op dagtocht gingen. Al onze rugzakken waren al klaar voor vertrek! Wat we niet weten is dat de dagtocht morgen doorgaat!

Tot morgen voor meer weer, weer meer en ik weet verder niets!

De pagadros.

Jongknapen

De dag begon met een stevig ontbijt met confituur. Vervolgens leerden de jongknapen elk hun eigen talenten kennen in het beruchte 10-kamp. De disciplines bestonden uit doorzettingsvermogen, conditie en geluk. Het was een spannende strijd waarbij Rune aan het langste eind trok. Daarna hadden we het geluk de gehaktballetjes van de kabouters te mogen eten. We verwittigden het thuisfront met een briefje of kaartje. Hierna was het tijd om onze Robin Hood eigenschappen uit te spelen en hielpen de armen met geld verzamelen. Dit alles gebeurde in een beursgenoteerde context waar vraag en aanbod de markt bepaalden. Uiteindelijk was het zover: voor de eerste keer frieten die logischerwijze vlot binnengingen. We verkenden het pittoreske Lille met een fakkel en schreeuwden onze stembanden erop los. De geslaagde puddingpap betekende dan ook het einde van een geslaagde dag.

Groetjes de jongknapen leiding ( spijtig genoeg zonder Roeland vanaf nu šŸ˜¢)

Knapen

Dag beste knapenfans, vandaag was weer een zeer toffe dag. Het begon met een ontbijt van boterhammen met confituur. Na het sterke ontbijt stonden de knapen klaar om de competitie met elkaar aan te gaan. Ze toonden hun kunsten in 10 categorieƫn, ook anders genaamd 10-kamp. Voor we het wisten hoorden we het etensliedje en schoven we aan bij de kokjes voor lekkere puree met gehaktballen. Na dit heerlijk eten verorberd te hebben en geen knikker gevonden te hebben, hervatten we het 10-kamp. Hieruit kwam Liam als kampioen van de knapen. Niet veel later schoven we weer aan om verse frietjes met stoofvlees te eten. Dit gaf de knapen net genoeg energie om nog een tocht te wandelen met een kompas aka kompastocht. Na deze leuke ervaring was het al weer laat en gingen de knapen gaan slapen om morgen weer de nieuwe avonturen aan te gaan.

Knapen out!

Jonghernieuwers

’s Ochtends vulden de jhn hun buikje met lekkere boterhammen met confituur. In de voormiddag werkten ze verder aan hun opdrachten. ’s Middags aten ze balletjes in tomatensaus, weliswaar zonder bestek (dit was een opdracht). In de namiddag brachten we een bezoek aan de Lilleā€™se Bergen. Met het geld dat de jongens tijdens het jaar verdiend hadden, gingen ze hier naar een waterpark. Na het ravotten en een beetje rusten keerden we voldaan terug naar huis. Als avondmaal speelden ze stoofvlees met frieten naar binnen, nog altijd zonder bestek. Vervolgens werd hun basiskennis getest doormiddel van een quiz, die gewonnen werd door team India. Als afsluiter kregen de jhn nog fruitbrochettes en puddingpap. Na een zware dag gingen de jhn al wenend naar bed, want leider Willem vertrekt morgen naar huis.

De jhn leiding