Kamp 2022 – Dag 7

Een patent op amusement sinds 1930!

Kamp 2022 – Dag 7

Kabouters

Vandaag was de derde dag voor onze kabouters en gelukkig waren we goed uitgerust, want er stond ons een lastige dag te wachten. Na een goed ontbijt met stierenboter konden we allemaal onze beste en witste lach naar boven halen voor een spectaculaire kampfoto te maken! Hierna trokken we meteen onze strakste wandelschoenen aan, want we gingen op DAGTOCHT!! Gelukkig waren we al zo slim geweest om onze rugzak de avond voordien al te maken. Rond 11u konden we eindelijk onze tocht van zeven Km, jawel 7 KILOMETER te maken, waar we op het einde van de wandeling ons zelf konden belonen met een frisse duik in het zwembad. Na een zware, maar heel erg leuke namiddag keerden we terug naar de kampplaats en was het tijd om ons buikje vol te eten. Het was en zware dag, dus was het tijd om even te relaxen met onze kabouters, dit deden we door naar een film te kijken. Rarara; het is een Robin, hij verdeeld de rijkdom onder de armen, heeft een pijl en boog en zijn achternaam is zeker niet Hood… Peace out van de Kabs
#Robin Hood #MovieNight #Kampthemaaaaaa! #besttimeofmylife!

Pagadder

Jaja, we hadden gelijk. Vandaag gingen we op dagtocht. Al bij al viel het mee, want we hadden een goede zeven kilometer gewandeld en konden daarna zwemmen. Eerst hadden we nog een smos gegeten, en neen, het is niet die van safety first, we praten hier over het broodje (voor je rare dingen van ons denkt). Er was een glijbaan in het zwembad en een klein wild waterbaantje. Voor de rest waren het de leiders die alles op stelten zetten in het zwembad en we vonden dat wel skappelijk, amusant. We keerden terug naar de kampplaats en aten een hapje uit een giraffennek. We eindigden met een quiz waar de Pagadrios uiteindelijk in wonnen. Nu weten we totaal niet wat we kunnen verwachten van morgen, maar we weten al dat het skappelijk, gezapig, zal zijn.

Jongknapen

Vandaag was het eindelijk dagtocht. Dat betekent een korte en toffe wandeling waar we vele KSA-liedjes zingen en wat genieten van de Lilse omgeving. Zoiets is natuurlijk enkel pas mogelijk na een lekker ontbijt en deze maal waren dit boterhammen met stiereboter. ’s Middags stond er een lekker belegd broodje op de planning met wat fris(se)drank. In de namiddag zochten we eindelijk het water op van het Netepark. En dat we ons geamuseerd hebben, alles kon en mocht. Na het vele en toffe watervertier moesten we spijtig genoeg uit het sop. De jongknapen beslisten dat ze graag nog eens te voet naar huis gingen en hun enthousiasme zorgde er zelfs voor dat er 2 oudere knapen werden afgewandeld. Terug op de kampplek stond er giraffennek op het menu, lekker hoor! Omdat we al zoveel intensieve dingen gedaan hadden, besloten we ons geest wat te verlichten in het casino. Met warme chocomelk sloten we uiteindelijk de bewogen en leuke dag af.

Knapen

We hebben vandaag goed de dag begonnen met stuutjes met stierenboter hmmmmm. Daarna hebben we onze stapschoentjes aangedaan voor de dagtocht. We gingen te voet naar het zwembad Netepark in Herentals. Waar we eerst een lange wandeling moesten maken, gelukkig waren de schoenen van de knapen al goed ingestapt van de vorige dagen. We kwamen middags aan en dan was het al middag. We hebben eerst onze magen gevuld met een belegd broodje en daarna nog een beetje gespeeld op de trampolines, waar de knapen hun beste stunten voor toonden. Toen besloten we om het zwembad binnen te treden en eens goed de zwembeentjes van de knapen te testen. En natuurlijk ook de glijbanen uittesten. Jammer genoeg moesten we ook uit het zwembad en was er weer een wandeling van 7km terug naar de kampplaats. De beste maaltijd van de dag of weliswaar van het kamp was girafnekjes met aardappelnootjes en groentjes, overheerlijkkk. Dan werden de knapen gedoopt tot echte knapen, proficiat aan allen die bleef volhouden.

Slaapwel en tot morgen.

Jonghernieuwers

Beste

De dag konden we starten met lekkere stierenstutten, daar hadden we al heel het kamp op gewacht. Eenmaal we deze delicatesse verorberd hadden, was het tijd voor het toneeltje. Vandaag was het ook tijd voor de foto; eerst namen we een groepsfoto en erna een foto met de jonghernieuwers apart. Om te vieren dat banleider Willem naar huis vertrok, gingen we vandaag gaan zwemmen in het Netepark. Hier gingen we verschillende malen van de glijbaan en zwommen we erop los. Aangezien wij met de fiets waren en de rest te voet was, bleef er nog wat tijd over na het zwemmen. We profiteerden van de accommodatie en besloten nog een potje te mini-golfen. Aden was onklopbaar en was de beste golfer. Wanneer we terug waren op de kampplaats, hadden de koks lekkere giraffennekken met krokettenballetjes voorzien. Zouden ze nu echt uit elke stukje vlees een driehoekje gesneden hebben? Met een volle maag werd er nog even geknuffeld en gingen de jonghernieuwers nog op een kompastocht.

Met vriendelijke groeten

De jonghernieuwerleiding

Koks

Zie hier onze koks die er al het hele kamp voor zorgen dat onze magen niet knorren!

Bedankt kokjes!